Nakladané kuriatka

tereniz
21. sep 2016

Zdravim. Chystam sa zavarat kuriatka,no a klasicky nalev mi nic nehovori. Chcela by som do toho dostat trosku viac chuti,co poviete na ochutenie nalevu kockou napr. zeleninoveho bujonu? Lebo ked kupujem nakladane hriby v supermarketoch,hra to roznymi chutami,nie iba klasicke deko cierne korenie ocot. Pripadne mate niektora ine zlepsovaky ?? Vopred dakujem 🙂

zuzadula
22. sep 2016

Ahoj, my robievame tzv. znojemský nálev. Na spodok fľaše 3 koliečka mrkvy, kôpor, chren a malá cibuľka. Na to zeleninka ( huby) a na vrch znova to čo na spodok fľaše+ ak chceš štiplavé, tak feferónka. Koreniny: na vrch fľaše sa dajú 3 zrnká čierneho korenia, 2 nového korenia, lyžica soli, lyžica cukru a celé sa to zaleje necelým dcl octu. Potom sa už len doleje studenou vodou, zavrie a sterilizuje. Recept je na 7 dcl fľašu. 🙂

alaguema
22. sep 2016

@tereniz ja experimentujem so zaváraninami celkom dosť. Pridávam bylinky, rôzne koreniny. Zeleninový bujón by som ale asi vypustila, aby sa ti to kvôli tomu nezačalo kaziť. Konkrétne do kuriatok dávam mrkvu, chren, cesnak, cibuľu, kúsok zeleru, bôbkový list, nové korenie, čierne korenie (nie celé, ale čerstvo pomleté) ,kúsok chili papričky a výrazný sladkokyslý nálev klasicky s nakladačom.

tinatitti
6. sep 2018

@zuzadula ako dlho sa to sterilizuje, prosim?