Tie, čo milujete cestoviny na xy spôsobov, a hlavne cestovinové šaláty, aký máte najradšej? Podeľte sa o recept ☺️ Ja som si dlhé roky robila “šalát” - cestoviny, šunka/kuracie mäso, kukurica, strúhaný syr a tatarka s kyslou smotanou 😂 mňam.
Ďakujem za inšpiráciu.
Cestoviny zmiesat s tatarskou, majonézou, do toho nakrajana šunka, kukurica a cesnak akoze je to top👌Dlho som to nerobila a sliny mi tečú diky 😅😅
Nie je to síce cestovinový šalát, ale cestoviny s cuketou, najlepšie mnam.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/bozske-cestovi...
cestoviny ale take vatsie,hrubsie a noe tie lacne,to je zaklad,Skus ,tuniak,vajicko,hrasok,syr tatarska okacka,tento ja mam najradsej s tuniakom ,vajce a zvysok podla chuti si vyskladas.
síce sú tam neni cestoviny,ale kto chce môže si ich do toho skúsiť zamiešať, síce som tak neskúšala ešte,doma to jeme čisto iba s pečivom alebo chlebom.Nastrúhať najemno červenú kapustu a zmiešať len s majolkou a cesnakom a dochutiť čiernym korenim a solou.Ozaj je to velmi dobrý šalátik a hlavne rýchli
Nadrobno nakrajacat na mini stvrorceky sunku, suchu salamu, paradajky, dat osmahnut na panvicu s olivovym olejom a chvilu podusim. Pridam pretlaceny cesnak, uvarene cestoviny /4-farebne vrtulky/, bambino a vsetko zmiesam. Dobru chut 😜
My sme dávali ešte aj čierne korenie mleté ,presne čo Vy aj, ale aj barbara gastronómie a to je horčica ,šampióny v náleve, taký das Eintopf po slovensky
Je to výborný šalátik, aj kuracina,alebo iné barbarské kúsky ,jemná saláma
Ja som najlepsi šalát jedla z vifon cestovín, vifonkovy salat. Recepty nájdeš na nete, ale vifnky,tie cestoviny, zelenina,syr,šunka, a asi tatárska/majonéza a jednej ten ochutený sáčok z vifonky.
Cestoviny, tuniak, cibuľa uhorka kyslá. Lyžica olivového oleja, korenie trochu soli.
Alebo cestoviny, cottage, vajce, zelenina podľa chuti
Alebo cestoviny, cottage, uhorka, paprika, kukurica, sunka
V podstate vždy podľa chuti a co je v chladnicke
Ja robim penne/kolienka/farfalle (tento krátky typ proste) a do toho ako zaklad
olivy cierne a alebo zelene, cerstve paradajky, oprazena slaninka, avokado… a len olivovy olej trosku, sol korenie…
Zelenina sa da pridat hocijaka (uhorka, paprika, kukurica…), sampinony z konzervy alebo opecene cerstve, susene paradajky, pre viac proteinu tofu/tempeh/kuracie/edame… nekonecne moznosti ale uz aj ten zaklad je skvely
Uvarím kolienka, keď sú uvarené hodím k nim do hrnca mrazeny hrášok a mrazenú kukuricu. Medzi tým si v mise vymiešam remuladu z ocru, oleja, horčice, soli a cukru. Cestoviny so zeleninou ocedim, hodím k remulade, premiešam a potom ešte pridám nakrájanú červenú papriku, uhorky. Občas pridádám údené tofu alebo nakrájané kuracie maso