Najlepší cestovinový šalát

9. nov 2022

Tie, čo milujete cestoviny na xy spôsobov, a hlavne cestovinové šaláty, aký máte najradšej? Podeľte sa o recept ☺️ Ja som si dlhé roky robila “šalát” - cestoviny, šunka/kuracie mäso, kukurica, strúhaný syr a tatarka s kyslou smotanou 😂 mňam.
Ďakujem za inšpiráciu.

viestta
9. nov 2022

Uvarím kolienka, keď sú uvarené hodím k nim do hrnca mrazeny hrášok a mrazenú kukuricu. Medzi tým si v mise vymiešam remuladu z ocru, oleja, horčice, soli a cukru. Cestoviny so zeleninou ocedim, hodím k remulade, premiešam a potom ešte pridám nakrájanú červenú papriku, uhorky. Občas pridádám údené tofu alebo nakrájané kuracie maso

jjanulienka
9. nov 2022

Cestoviny zmiesat s tatarskou, majonézou, do toho nakrajana šunka, kukurica a cesnak akoze je to top👌Dlho som to nerobila a sliny mi tečú diky 😅😅

andy57
9. nov 2022

Nie je to síce cestovinový šalát, ale cestoviny s cuketou, najlepšie mnam.
https://tojenapad.dobrenoviny.sk/bozske-cestovi...

lasoli
9. nov 2022

cestoviny ale take vatsie,hrubsie a noe tie lacne,to je zaklad,Skus ,tuniak,vajicko,hrasok,syr tatarska okacka,tento ja mam najradsej s tuniakom ,vajce a zvysok podla chuti si vyskladas.

liusa82
9. nov 2022

síce sú tam neni cestoviny,ale kto chce môže si ich do toho skúsiť zamiešať, síce som tak neskúšala ešte,doma to jeme čisto iba s pečivom alebo chlebom.Nastrúhať najemno červenú kapustu a zmiešať len s majolkou a cesnakom a dochutiť čiernym korenim a solou.Ozaj je to velmi dobrý šalátik a hlavne rýchli

shandy137
9. nov 2022

Nadrobno nakrajacat na mini stvrorceky sunku, suchu salamu, paradajky, dat osmahnut na panvicu s olivovym olejom a chvilu podusim. Pridam pretlaceny cesnak, uvarene cestoviny /4-farebne vrtulky/, bambino a vsetko zmiesam. Dobru chut 😜

lulaby1982
9. nov 2022

My sme dávali ešte aj čierne korenie mleté ,presne čo Vy aj, ale aj barbara gastronómie a to je horčica ,šampióny v náleve, taký das Eintopf po slovensky

Je to výborný šalátik, aj kuracina,alebo iné barbarské kúsky ,jemná saláma

evica17
9. nov 2022

Ja som najlepsi šalát jedla z vifon cestovín, vifonkovy salat. Recepty nájdeš na nete, ale vifnky,tie cestoviny, zelenina,syr,šunka, a asi tatárska/majonéza a jednej ten ochutený sáčok z vifonky.

sense
9. nov 2022

Cestoviny, tuniak, cibuľa uhorka kyslá. Lyžica olivového oleja, korenie trochu soli.
Alebo cestoviny, cottage, vajce, zelenina podľa chuti
Alebo cestoviny, cottage, uhorka, paprika, kukurica, sunka
V podstate vždy podľa chuti a co je v chladnicke

pinaofina
9. nov 2022

Ja robim penne/kolienka/farfalle (tento krátky typ proste) a do toho ako zaklad
olivy cierne a alebo zelene, cerstve paradajky, oprazena slaninka, avokado… a len olivovy olej trosku, sol korenie…
Zelenina sa da pridat hocijaka (uhorka, paprika, kukurica…), sampinony z konzervy alebo opecene cerstve, susene paradajky, pre viac proteinu tofu/tempeh/kuracie/edame… nekonecne moznosti ale uz aj ten zaklad je skvely