Ahojte, podľa vás je ktorá majonéza najchutnejšia do štedrovečerného šalátu? Hellmans, Perkins alebo Mikado z Lídlu?
no predsa domáca, ktorú si spraviš sama 🙂
my pouzivame Perkins
moja mama si tiež robí domácu a do šalátu dáva jednu kupenskú a potom dorobí, koľko treba. Ale ja čo som skúšala majonézy, tak mi najviac chutí od Hellmans, ale tá rada od babičky, tá je výborná
Podla mna tiez iba domaca, na tu nema ziadna kupovana, mas ju vymiesanu za 5 minut. Rozbijes z vajicka iba zltka, primiesavat pomalicky postupne olej, pridas lyzicku plnotucnej horcice, osolis a okorenis podla vlastnej chuti, pripadne pridas trosku citronovej stavy. Takto si ju spravis ozaj podla vlastnej chuti. Aby salat nebol velmi tazky ja davam pol na pol domacu majonezu a sladku smotanu
Ta z Lidla vysla v testoch najlepsie a za sebou daleko nechala aj taky hellmans. aj perkins vysiel dobre.
@henikav ja takto robim salat ako si napisala. a potom robim este trochu s normalnou majonezou z obchodu. nasi lubia ten s domacou, mne je to jedno, ja to moc nejem, ja si dam trochu s domacou, trosku bieleho salatu jak mu hovorim 🙂 ale ten s domacou je super. este robim zalievku cibulu povarim v naleve z octu. papanicko skvele 🙂
@mawka no moji maju radi aj ten s cibulovo-octovou zalievkou, ale u nas je salat fakt len 1-2x do roka.
Co sa tyka vsetkych lidlovych vyrobkov, pozerala som uz viac testov a prekvapivo su castokrat tie ich najlepsie v najlepsich kvalitach, alebo aspon medzi najlepsimi. Dokonca aj ten ich krem cien na tvar porovnavali nedavno s drahymi kremami a v testoch vysiel lepsie ci rovnako ako ine drahe znacky a to stoji mozno stvrtinu ceny tych ostatnych. Takze verim tomu ze aj majoneza moze byt fajn
@henikav ano, presne. dost veci v lidli vychadza v pomere k drahym, znackovym velmi dobre. dokonca prasok Formil odporucaju aj kozni lekari, nedrazdivy pre deti a atopikov.
tiez ten salat max 2x rocne. aj to je vela. hlavne na vianoce. inak mna to cez rok ani nenapadne robit. babracka s tym je a clovek sa toho nevie potom dojest, iba ujeda a ujeda. a praktickejsie je pre mna cez rok k jedlu uvarit zemiaky alebo spravit pyre 🙂
ja mám tiež najradšej domácu, ale my robíme z vareného vajíčka a to je fakt rýchlovka a nezrazí sa.
Najlepsia je domaca z domacich vajicok 🙂
@bubula_007 super ze vobec tieto fora existuju, clovek sa stale dozvie nieco nove, veru urcite vyskusam, ja musim vzdy vsetko vyskusat, ale vacsinu napadov cerpam prave takto a potom pomaha ujo google
@henikav ja si najradšej otváram takéto kuchárske témy, ostatné ma väčšinou hnevajú, ale vždy dobre, ak si tu jeden nájde dobrú radu, či oporu. 😉
Samozrejme a jedine domaca z domacich vajicok.
@henikav mozem sa opytat aky je pomer vajicok na tu lyzicu horcice? Ja som zatial domacu majonezu a tatarsku nerobila, no stale ma to lakalo. Tento rok to budem riesit takto🙂 dakujem, Veronika
@veronika31082012 ja to robim uplne od oka, na velku misu salatu ( mame doma velkych jedakov) robim z 3 zltkov, pridam asi polievkovu lyzicu plnotucnej horcice, radsej menej, vzdy sa da pridat a olej prilievam takym tenuckym prudom pomalinky a stale miesam ozaj podla konzistencie ked mam hotovo osolim okorenim, ak treba pridam trosku viac horcice, ci citronovej stavy. Nic nevazim nemeriam, na tom sa naozaj neda nic pokazit, treba len ochutnavat 😉 V podstate je zaklad len tie zltka s olejom a ked pridas tu horcicu, vtedy to tak trosku viac zhustne. Hlavne treba stale miesat a olej pridavat pomalicky, aby z toho bola taka rovnomerna masa
@henikav dakujem🙂 ja som potrebovala vediet hlavne tie zltka, aby som nezacala hned 5imi😀 my sme doma zatial len traja, tak toho salatu nebudem robit vela, zatial😀 este raz dakujem a zelam pekne sviatky!
@veronika31082012 Inak nemusíš dávať len žĺtka, my dávame celé vajíčka a majonéza je super, netreba sa toho báť 😉
domáca majonéza varená nad parou sa mi osvedčila najlepšie, žltka sa varia s vodou a octom, potom sa do zhustnutej masy pridáva olej rovnako ako keď sa robí zo surových a dochutím horčicou, ČK, soľou, šľahačkou a citrónovou šťavou, je jemná a dobre drží. Zo surových vajec (ani z domácich) by som to deťom nedávala radšej. Podľa tohto receptu robím už pár rokov za sebou a vždy sa podarila http://baranek.blog.sme.sk/c/121874/Varime-s-me...
Doma 🙂
@alaguema aj ja sa bojím používať surové vajcia v majonéze. Vďaka za recept, hneď si ho ukladám 🙂
hellmans a mikado.perkins mi nechuti.ale do salatu robim domacu je podla mna najlepsia
Pri domacich vajciach sa nemusime nicoho bat.
Uz dlhe roky - este z domu mam recept na salat iba s kyslou smotanou. My na nom strasne ficime, dokonca muz ho neskutocne miluje a pyta ho aj cez rok, pritom svokra je salatovy macher 🙂
@henikav ak si dobre pamätám tak 1 varené vajce, 1dcl prevareného mlieka, dať do mixéra na vysoké otáčky a pomaly prilievať olej kým to nezhustne - nemá tú majonézovú konzistenciu, ochutiť podľa chuti, soľou, čiernym korením horčicou a my to dávame pol na pol s bielym jogurtom do šatátu
@doli11 prešovská Doma