Ahojte, chcem sa opýtať na upečenie "nahej torty ". Aký spraviť korpus, plnku a ako postupovať , aby torta neobschla ? Ďakujem 🙂
@5nana
@wanda52
práve pred pár týždňami sme objednávali poschodovú tortu pre moju mamu k 50tke. Pani, ktorá nám ju piekla je nesmierne šikovná a tak sme sa jej pýtali, čo by neurobila aj "nahú". A vravela práve, že vie, že je to hit a že také už aj robila, ale že je to zakaždým náročné, lebo tá torta z bokov rýchlo osychá a keďže sa také torty pečú vždy minimálne deň vopred, tak už na deň D to nie je ono, nie to o pár dní neskôr, keď sa dojedajú zvyšky. Že vraj jediný spôsob, ako to aspoň ako tak, zachrániť, je urobiť korpusy riadne maslové, ťažké. Ťažké korpusy ale samozrejme znemožňujú urobiť tortu poschodovú, takže potom je tam problém s tým, že padá a deformuje sa a vytláča krém. Takže tak... aj ja som bola sklamaná, myslela som, že je to jednoduchšie.
http://tortyodmamy.sme.sk/naha-torta
@sabina1975 prosim ta, ako robis pribinacikovu plnku?
Ahoj, ja vsetky kolace a torty peciem z angiebakes.com. Neviem, ci si o tomto blogu pocula... Recepty odtial su skveleee... 😉
A je tam aj tato torticka: https://angiebakes.com/2015/12/09/polo-naha-tor...
Tak good luck 😉
@filipal vyslaham si slahacku pridam jemny tvaroh cukor podla chuti
@sugarfree999 neviem co to bola za cukrarku ale ja peciem uz nejaky ten piatok a nikdy som nemala problem s nahou tortou kedze u nas potah aj tak nikto nejedol zacala som robit " nahe " torty ani som nevedela ze sa tak volaju boky vzdy obtriem zelatinou a vobec neosychaju a co sa tyka tych korpusov robim ich uplne rovnake ci je torta potahovana alebo naha
Síce nie je úplne dokonalá, ale chuť bola výborná 🙂
@sabina1975 tak to je potom super napad s tou zelatinou, to isto pomaha. sikovna!!! 😉
ja robím takúto, a buď pečiem na dvakrát jeden hrubší a jeden tenší a hrubší korpus rozrežem na dva alebo rozrežem jeden na 3 časti. recept je 175 g cukru, 175 g múky, 3 vajíčka a prášok do pečiva. na každú natrieb džemom, potom dám šľahačku vymiešanú (ja ju riedim s jogurtom aby nebola taká tučná) a na to jahody alebo iné ovocie a následne trošku zas šľahačky, aby sa zlepilo to dobre a zas korpus, džem, šľahačka, ovocie, šľahačka korpus....môžeš urobiť aj viac poschodí, pôvodný recept hovorí piecť na dvakrát a rozrezať každé na dva pláty, rozmer formy mám myslím 18-22 cm nejak tak...
to by zaujímalo aj mňa 🙂