Ahojte milé žienky. Poraďte, mám malú dilemu. Prvý krát budeme s partnerom tráviť Vianoce vo svojom. U nás sa vždy jedla na Vianoce kapustnica z kyslej kapusty a u svokrovcov biela kapustova polievka. Každý chceme tú svoju a dve polievky sa mi nechce variť. Čo by ste spravili? Ďakujem za rady a názory 😘
@memphiska1 Ty uvar tu vasu a muz tu ich.
Zaveďte si novu tradíciu a majte šošovicovu polievku s hubami a hotovo
a to je problém spraviť trošku z každej? A keď sa už teraz neviete dohodnúť na takejto v podstate nepodstatnej veci čo bude ďalej? Fakt riešite kraviny. Akú polievku uvariť lebo jeden chce to a druhý to.
@memphiska1 ja som prvé Vianoce oboje dostala, na ďalšie oboje robila a na tretie vyhrala ta s údeným 😄.
My sme robili kapudtovu bielu a muz sosovicovu. Tak som prvy krat urobila obe. Lebo si to nevedel predstavit. Jedol kapustovu a sosovice sa ani nedotkol.
Ja bývam s mužom od 19tich a chodíme na Vianoce k nasim(muž v podstate mamu má, ale tá má vlastnú rodinu) a je rad, že mozeme Vianoce tráviť tam.. pre mna by to neboli Vianoce, keby ich netravim aj s mojimi rodicmi, lebo rodina má byt pohromade, tak zvážte, či ich naozaj tráviť osamote. Môj muž prijal naše jedlo -cervenu kapustnicu, kapor/rezne a nás salat(ale rodičia varia výborne), tak to skuste riesit nejako kompromisne, že jeden rok jedného kapustnica, druhý rok druhého, alebo mu kapustnicu pusti za tvoj salat a pod
aky je medzi nimi rozdiel? biela je so smotananou? ci ako? tiez by som asi prisposobila,ak sa mi nechce variť obe,alebo druhu na Silvestra
Aj my sme robievali doma kapustou polievku a partner kapustnicu. Prispôsobila som sa a robievam on kapustnicu, nemám s tým žiaden problém a keď chcem kapustou polievku ideme ku našim 😉
Tak jednu uvar na vianoce a druhu na silvestra 🤷 este ked som zila s rodicmi tiez sme mali 2 druhy kapustnice, podla toho ci varila mama alebo otec a striedali sa takto
Ja vôbec neviem aku odpoveď očakávas.. mala si dať nejakú anketu a my by sme zahlasovali a čo by malo najviac hlasov, to by ste si urobili.. lebo takáto otázka na koni, to už je moc 😀
@memphiska1 Ahoj. Aj u nás je to tak. Ja robím z každej trochu. Aj opekance jem iba ja. Ale robím aj rybu a šalát.
Robime bud z kazdej trochu alebo sa ja prisposobim a dam si bielu, lebo cervenu mam na druhy den 25teho u rodicov kam sme pozvani
My ked sme sa nevedeli dohodnut, tak sme poriesili tak, ze jeden rok bolo po mne a druhy po nom.. az sa to tak sklbilo a vytvorili si z kompromisov jednotnu tradiciu 🙂
Ahoj,no ja ti poviem,lebo som takmer presne pripad ako si aj ty.Vzdy sme doma varievali kapustnicu klasicku.Ked som zacala zit s muzom a travili sme Vianoce prvy krat spolu svokra mala navarene nieco,co odvtedy uplne milujem a to je biela kapustnica.Robi ju neskutocne fantasticku.Kazdy rok sviatkujeme u svokrovcov a ona sa chce kazdemu zavdacit a urobi aj normalnu a specialne pre mna za maly hrncek bielej.Tiez urobi rezne a pre mna s muzom vyprazi kapra.Velmi si na nej cenim,ze ma nepreuca,neodopiera mi to co mam rada a na co som zvyknuta z domu (kapor) a urobi stedrovecerny stol tak,aby si tam kazdy nasiel tie svoje rodinne Vianoce a ja vzdy aj tu moju oblubenu bielu kapustnicu.Takze radim aj tebe,urob aj aj.Je to trosku piplacka,viem,ale nech ma kazdy na tom stole to co na stredrom dni miluje,ved nemusis navarit 3 litre a ver ze muz to oceni tak ako si to cenim aj ja u svokry 😊
Mate veľa možnosti:
- uvar z každej trochu
- nech každí uvarí "tú svoju" z domu, ochutnáte navzájom, rozhodnete, ktorá chutí viac, ktorú budete variť ďalšie roky. Alebo to možno aj tak ponecháte, že budete mať s každej trochu
- jedna na Vianoce, druhá na Silvestra (aj kebyže niekde idete, môžete viať so sebou)
- Ak idete povedzme na prvý sviatok vianočný k vašim rodičom, tak spravte tú bielu. Ak idete k jeho rodičom, tak spravte kapustnicu.
🙂
sprav aj taku, aj taku po troške. Alebo si urobte vlastnú tradíciu. Našou tradíciou už 19 rokov je, že máme štedrovečerný "obed", potom ideme k svokre. Bývala sama iba so svojou mamou (žial starká už tento rok nie je 😢) a aby neboli sami, tak ich navštívime. Spolu ideme do evanj. kostola a ked sa vrátime, dáme si večeru. Ja varím šošovicovú polievku a u svokry je kapustnica.
Ak sa nikto nechce prispôsobiť, urobila by som novú tradíciu, kompromis pre obe strany. Moja mama napr robila odjakživa rybaciu (ze mnaaaam) a keďže je stále ochotná ju variť aj pre nás (ja to tak dobre neviem 😂) a môjmu mužovi veľmi chuti, pokračujeme v mojej tradícii. Ak by mu ale nechutila, asi by sme si zvolili niečo nové, čo bude "naše" 🙂
jeden den uvarit na dva dni jeden typ, ked sa doje druhy typ a na dalšie vianoce naopak, kompromis
ano taka hovädina ale každy nejak chce tu svoju
časom sa to spravi a ustali
napr môj mm bol zvyknuty na kapustnicu že tam bolo ešte dva druhy jedla, pre mna totálne tažka lebo ja som zvkynuta na lahšiu kyscucku len klobasa a slivky
tak som to tak robievala a teraz časom aj on prešiel na lahšie jedlá a varí sa len bez mäsa a sám vraví že tu by už asi ani nedal
My sme doma mávali šošovicovú a manžel kapustnicu. Tak sme si spravili vlastnú tradíciu a mávame dubákovú 🙂
inač neboj to isté bude so šalatom lebo ten sa robí tiež na xy spôsobov , my sme skončili nakoniec na jarnom zemiakovom bez majonezy a vyhovuje to totalne obom
a ked máme náhodou chut u našich alebo svokrovco máme možnost klasiku
@memphiska1 popros svokru nech uvari trsoku viac den vopred a pre muza si k nej chod odliat a hotovo :D a urob kapustnicu, predsa len ty varis alebo urob nieco ine sosovicovu 🙂
Uvarila by som z každej trošku, pretože by to boli prvé Vianoce vo svojom, možno prvé Vianoce bez rodičov, tak nech má každý pocit, že má to svoje a nebol odstrčený lebo "u nás sa to robí takto a basta".
To je ako otázka 6 ročného dieťaťa
@memphiska1 my polievku na štedrý deň vôbec nevarievame, v našej lokalite sa robí tá mliečna, ale ja to nemám rada, ani muž, nám to nechutí, ale ja celkovo nemám rada mliečne polievky a prívarky. Klasickú kapustnicu varievame až na Silvestra.
@memphiska1 my sme doma vždy mali bielu kapustnicu a manžel zase klasickú s údeninami... Vyriešili sme to tak, že na Štedrý deň máme bielu a na Silvestra si varíme klasickú 🙂
@memphiska1 ako poradiť, jeden sa musí prispôsobiť alebo musíš navariť obe :D tam bohužiaľ nemáš moc čo riešiť, my jeme vždy tradičnú kapustnicu ako poznáme, ale keby priateľ chce niečo iné, ako napríklad, že si dá radšej rezeň ako rybu tak robím aj rezeň na štedrý večer 🙂 takže ja by som urobila obe z každej trošku 🙂