Ahojte.
Otázka pre skúsene kuchárky…stále sa mi nedarí dotiahnuť obyčajne pečene kuracie stehna do dokonalosti.
Chcem z vonku chrumkave a vnútri šťavnaté kuracie stehna. Na koľko stupňov a ako dlho ich peciete. Mne sa ich podarí buď vždy vysušiť, alebo nemať chrumkavu kozu alebo take obyčajne, nič speci. Dakujem za rady
1h 160stupnov,horny dolny ohrev bez ventilatora, 30min na 200, polejem obcas, az pri tej vyssej teplote aj to asi len 2x. Vzdy su mnam ,stavnate a koza chrumkava
@kukulienka999 180°C, horný spodný ohrev, prvá hodinka - hodinka a pol (závisí od veľkosti stehien) zakryté alobalom, zvyšná polhodinka odkryté a pravidelne polievam výpekom kým koža nie je chrumkavá
@kukulienka999 cca 40 min peciem pod álobalom na 220 stupňov. Potom odkryjem a peciem dalších 20-30 min a otocim ich potom kožou navrch a dám gril na cca 20 min . Sem tam polievam vypekom .
Tak to vyskúšam ten ohrev bez ventilátora ✌️ lebo skusala som aj 220, aj 180 a môže byt, že je to tým
Ventilátorom. Ďakujem! V nedeľu sa ozvem 😁
@kukulienka999 Robím presne ako @t1nusa Svokra mala vždy super upečené stehienka, tak som odkukala od nej😉 Ja som ich mala vždy vysušené, také bez chuti a takto sú super👍
tak ja kvoli tej opecenej kozicke pustim na konci na 10 minut gril na 220 odokryte
Ventilator vysusa. To nie.
Tiez davam alobal. To akoby “udusi”. A potom dam dole a pekne sa zapecie “pokozka” ako to volaju moje decka.
Kazdopadne cca 180 a hodina. Ono aj zalezi ake je maso. Raz som piekla skoro dve hodiny a aj tak to bolo bleeee.
@kukulienka999 záleží aj podľa rúry lebo ako tu čítam, každý robí inak. Ja pečiem čosi vyše hodiny, na super gril, na 190 stupňov
Nakprb peciem.zakryte na mensej teplote.teda.dusim.ked su hotove odokryjem a pridam im.polievam a vytvaram chrumkavu kozku.
Uz ked je tu táto tema. Co všetko dávate na masko?
Ja to obmienam. Raz sa mi podarilo uplne pecka mnam. Ze do teraz na to spominam. A netusim co som vtedy dala 😂
@kukulienka999 vzdy som piekla na 200st zakryte asi hodinu a potom odkryla, ale v poslednej dobe peciem pri nizsej teplote a dlhsie, pricom mam pekac zakryty alobalom. Napriklad 160 st a kludne dve hodinky, potom odkryjem, zapnem gril s ventilatorom a teplotu zvysim na 220 st a kym sa mi to opticky nezda pekne prichytene, cca 20-30 min zalezi od velkosti kusov masa, ktore tam mam. Morcacie stehno vykostene horne napriklad ulozim v celku na pekac a tiez na 160 peciem dve a pol hodiny a potom dam dopiect s grilom. Muz si to strasne chvali, ze to maso sa rozplyva na jazyku a je stavnate.
pol kila soli-1 kg soli dam do vrchnaka jenske misy, poukladam stehna, zvrchu narezem, posolum, posypem korenim na kura a sup do rury- 205 st, vrch . aj spod. orev v komb. s ventilatorom, 90 min, stale odkryte= skvele upecene, prepecene, zvrchu chrumkave, zvnutra stavnate...
@kukulienka999 200 stupnov, hodka a pol az dve, pravidelne polievam vypekom