Prepáčte , že tu s tým otravujem no potrebujem pomoc a nemám sa na koho momentálne obrátiť ☹ Čo s vývarom ak je mútny ? Dala som tam pravdepodobne ešte nie celkom rozmrazené kura..a polievočka je teraz mútna .. je vôbec jedlá? a čo sňou ? ☹
@biibiana Chceli ste číru polievku, ale vyšla vám mútna? Zrejme sa vám voda varila prudšie než mala, alebo ste použili jahňacie kosti. Dá sa tomu pomôcť. Stačí, ak vyšlaháte trochu bielkov a pomaly ich zamiešate do odstavenej polievky. Vráťte ju na oheň a nechajte veľmi pomaly variť pod pokrievkou asi štvrť hodinu. Potom stačí polievku precediť cez jemné sitko alebo obarenú čistú handru a máte znovu číru polievku.
Ale inak je aj mutna polievka normalne jedla, neries, ak ti nezalezi na vzhlade 🙂
Dobru chut!
@biibiana , urcite je jedla, neboj. Skus dat do nej rozslahane bielko, nechaj povarit a vyber, niekedy to pomoze. nechaj ju pekne sadnut, preced ju cez jemne sitko.
Inac ja nikdy nezberam penu zvrchu, ale ked varim pomalicky,na slabom stupni - v pohode aj cele zmrazene dam a nemuti sa.
Musis ju proste nechat vriet len pimaly
varila som pomalicky, neviem preco sa to stalo..este sa mi to teda nestalo 😒 ..ale nakoniec nevyzera az tak strasne zle 🙂 Dakujem za rady 🙂 🙂
ak môžem poradiť, keď postavíš vývar variť, nemal by sa zalievať horúcou vodou vôbec, ale studenou, možno letnou, trochu dlhšie trvá kým sa začne variť ale tak sa to má robiť je to ,,pošírovanie,, a variť na miernom stupni, tak sa docieli najkvalitnejší vývar 🙂
Niekedy pomoze aj cibula s tou zltou supkou.Ja tu uplne vrchnu dam dole a tu druhu,co je este stale zlta necham.
@zanetamatej no zle sa som vyjadrila. Jasne, ze som dala najprv studenu vodu masko,zeleninu atd.. a pomalicky varime. Nevarila som prvy krat 😀 No tento krat bola mutna ..myslela som, ze z toho mrazeneho kurata no , ale asi nie .. neviem co sa jej stalo..nuz ale uz je dovarena a myslim, ze nie je az taka strasna. Nie je uplne cira , ale zas ani strane mutna 🙂 A vďaka za rady este raz 😉
Cibulu povarit,som zabudla napisat.
mutna byva vtedy, ked polievka velmi vrie.. a ja maso este najprv obvarim a zlejem tu spenenu skaredu vodu a dam cistu a dam opat varit a uz pridavam zeleninu apod. a myslim, ze mutna polievka je v pohode jedla 😀
Vyvar aby bol ciri treba zasadne varit odkryty na celkom pomaly aj 3 hod za žiadnych okolnosti nezakryvat!!! A čirost je zaručena
@biibiana treba z nej poriadne zbirat penu zo zaciatku a potom nema preco byt mutna, ja som velakrat robila zo zamrazeneho masa a nikdy som ju nemala mutnu