zdravim, zajtra idem oberat ceresne ale zavarat mozem az nedelu, tak sa chcem spytat ci ich mam dat na noc do chladnicky, dakujem
Do nedele ti akurat tak splesneju.mimo chladnicky a v chladnicke to bude tiez otazne
Tak ich over v nedeľu a hneď spracuj ja som dnes spracovala s mužom 60 kg ceresni ale v chladničke by ti mohli vydržať aké radšej ich pretried rýchlo sa môžu pokazit
@dominik2795 ahoj,tiež nestíham a robím všetko ovocie tak,že na noc nalozim do cukru,trochu kyseliny citrónovej-funguje ako konzervant,do chladničky a na ďalší deň robím.Este nikdy sa nepokazili.A presne ako ti pisu,stačí jedna nahnitá a máš po chlebe
@osky keby mali do nedele splesniviet, potom by ich nemohli ani predavat, lebo ich nepredaju v den zberu.
@dominik2795 pokial si ich oberies v sobotu, do nedele urcite v chlade vydrzia. Mozes ich prebrat, ako radia mamicky vyssie. Ja ked si oberiem ceresne zo stromu, v chladnicke vydrzia aj 5 dni.
@dominik2795 ono najlepšie ich pretriedit, poškodené spotrebovať hneď. Nepoškodené plody vydržia niekde v chlade, ale nemusia byť v chladnicke