Musím dať čerešne na zaváranie na noc do chladničky?

dominik2795
17. jún 2022

zdravim, zajtra idem oberat ceresne ale zavarat mozem az nedelu, tak sa chcem spytat ci ich mam dat na noc do chladnicky, dakujem

viestta
17. jún 2022

@dominik2795 ono najlepšie ich pretriedit, poškodené spotrebovať hneď. Nepoškodené plody vydržia niekde v chlade, ale nemusia byť v chladnicke

osky
17. jún 2022

Do nedele ti akurat tak splesneju.mimo chladnicky a v chladnicke to bude tiez otazne

andrejka1974
17. jún 2022

Tak ich over v nedeľu a hneď spracuj ja som dnes spracovala s mužom 60 kg ceresni ale v chladničke by ti mohli vydržať aké radšej ich pretried rýchlo sa môžu pokazit

kubkovamama
17. jún 2022

@dominik2795 ahoj,tiež nestíham a robím všetko ovocie tak,že na noc nalozim do cukru,trochu kyseliny citrónovej-funguje ako konzervant,do chladničky a na ďalší deň robím.Este nikdy sa nepokazili.A presne ako ti pisu,stačí jedna nahnitá a máš po chlebe

renab
17. jún 2022

@osky keby mali do nedele splesniviet, potom by ich nemohli ani predavat, lebo ich nepredaju v den zberu.
@dominik2795 pokial si ich oberies v sobotu, do nedele urcite v chlade vydrzia. Mozes ich prebrat, ako radia mamicky vyssie. Ja ked si oberiem ceresne zo stromu, v chladnicke vydrzia aj 5 dni.