Musí sa zeleninové lečo sterilizovať?

xtimkax
1. sep 2023

Ahojte. Chcem sa poradiť. Musí sa leco sterilizovať? Ja som našla na nete recepty kde ho nestwrilizovali. Iba naplnili, zatvorili a obrátili hore dnom. No teraz sa bojím, či sa nepokazí. Dakujem

pinkgirl
1. sep 2023

Keď ho naplniš hneď po odstavení horúce a zatvoris, stačí ho nechať pod dekou vychladnúť. Ja len tak robím. Nikdy sa nepokazilo.

jaga18
1. sep 2023

Nikdy nesteriluzujem. Uplne stačí tak, ako si popísala.

jaga18
1. sep 2023

A zabalím do deky na 24 hodín samozrejme

nathalis
1. sep 2023

Ja vždy všetko radšej sterilizujem. Aspoň na pár minút do pary nech chytí víčko. Lebo keď si pomyslím, koľko materiálu, času a energie do toho vložím a ma sa co i len jeden pohár pokaziť... 🙈🙈🙈

janetinka27
1. sep 2023

@xtimkax ahoj, robim leco tak, ze nakrajam patadajku, papriku, nasolim a necjam to pustit stavu.potom len kratko sterilizujem. Leco vonia a chuti podobne ako cerstva zelenina

jan510
2. sep 2023

tiez som prvy krat tento rok urobila bez sterilizovania, lebo som mala toho vela tak tiez cakam ci sa to ide pokazit ci nie 🙂

ajko
23. sep 2024

@janetinka27 ahoj. Tento tvoj spôsob sa mi páči,lebo je rychly🙂 Prosím ťa, máš aj presný pomer koľko paradajok a koľko papriky treba použiť? Ďakujem

janetinka27
25. sep 2024

@ajko ahoj, robim podla toho,kolko zeleniny mam, nemam presny pomer 🙂 paradajky su vodnatejsie, papriky pevnejsie,takze paradajok je viac. Niekedy je cervensie, niekedy zelensie 🙂))

ajko
26. sep 2024

@janetinka27 🙂 čiže freestyle 🙂 ďakujem krásne 🙂