Ahojte chcela by som radu čakáme druhé dieťa a rozmýšľam ako si skrátiť čas trávení v kuchyni 🙂 Chcela by som sa spýtať či niekto máte doma doma multifunkčný hrniec a využívate ho 🙂. Ďakujem za vaše skúsenosti
@ckocka ďakujem veľmi pekne, rozmýšľam či mi to nebude iba stat v kuchyni 🙂 nie som moc typ do kuchyne tak iba uvažujem ako si čo uľahčiť....mala som i hrniec niečo podobné ako miomat a išiel stále až kým sme ho tri krát nereklamovali....tak sa bojím že to dopadne tak isto 🙂
Máme multifunkčný hrniec a poviem ti že aj z druhej ruky je úplne ako nový a zvláda všetko, odporúčam všetkými desiatimi
@ckocka Dobrý deň, môžem sa spýtať - uvažujem nad multifunkčným hrncom, ale neviem si to varenie v ňom predstaviť. Čítala som, že potraviny sa dajú do hrnca, zapne sa tlačidlo a jedlo sa uvarí. Ale ako sa postupuje, keď varím jedli, do ktorého sa suroviny pridávajú postupne? Ďalšia vec - dá sa v tom aj zahusťovať múkou? Mária
@marya2 Aj sem sa možu suroviny pridávať postupne, len ak sa používa funkcia tlakový hrniec tak to znamená vždy vypnúť, nechať odtlakovať a až potom sa dá otvoriť - rovnako ako pri klasickom tlakáči.
Zahusťovať múkou sa dá, ale zase ak to bude trebárs polievka a dám tam zápražku alebo teda inak zahustím, tak potom už nepustím funkciu tlakový hrniec lebo by to mohlo kypieť a upchať ventil, ale dovarim to na funkciu normálne varenie.
@ckocka Predsa mám ešte otázočku: Zvyknem variť na dva dni, niekedy aj zásobu do mrazáka. To ale multifunkčný hrniec zrejme neumožňuje, však? Z informácií na nete som pochopila, že pre 5-člennú rodinu, ako sme my, je vhodný hrniec s objemom 6 litrov, ale jedlo sa v ňom pripraví akurát tak na jedenkrát. Pochopila som to správne?
@marya2 toto ma napr. 8l
https://www.zbozi.cz/vyrobek/royal-catering-rc-...
ja ho mam od znacky orava, je to skvely pomocnik do kuchyne
nekupovala som si ho ale dostala som ho, najprv som to moc pouzivat nechcela ale teraz v nom varim skoro stale
@smoulo33 Mám starší model Instant Pot Duo, najpodobnejší čo sa teraz predáva je asi tento https://tlakove-hrnce.heureka.cz/instant-pot-mu...
@henricha Mám InstantPot z druhej ruky za velmi peknú cenu. Je to tlakáč, pomaláč, a klasika - smaží, varí, varí v pare + prednastavené programy /kaša, ryža, hnedá ryža, polievka, strukoviny, hydina, dusené maso/.
Najviac ho používam na varenie strukovín - za tým účelom bol aj kupovaný. Mám klasický tlakový hrniec a tento je ovela rýchlejší. No a potom maso, hlavne hovadzie aj bravčové, za chvílku sa rozpadá.
Jedlo sa pripraví od začiatku do konca v jednej nádobe, najprv si opažím maso, cibulku, podusím - často robím takýto základ na prírodno vo vačšom množstve a keď je maso už takmer hotové, rozdelím na porcie do mrazničky. Neskor sa to hodí do hrnca, pridá zelenina, smotana, huby a za chvílu mám hotovo. Zvyšok na okamžitú spotrebu dovarím samozrejme v IP.
Ja som velmi spokojná, ale za plnú cenu by som ho nekúpila, len že sa naskytla príležitosť.