Multifunkčný hrniec - skúsenosti

henricha
19. sep 2020

Ahojte chcela by som radu čakáme druhé dieťa a rozmýšľam ako si skrátiť čas trávení v kuchyni 🙂 Chcela by som sa spýtať či niekto máte doma doma multifunkčný hrniec a využívate ho 🙂. Ďakujem za vaše skúsenosti

ckocka
19. sep 2020

@henricha Mám InstantPot z druhej ruky za velmi peknú cenu. Je to tlakáč, pomaláč, a klasika - smaží, varí, varí v pare + prednastavené programy /kaša, ryža, hnedá ryža, polievka, strukoviny, hydina, dusené maso/.
Najviac ho používam na varenie strukovín - za tým účelom bol aj kupovaný. Mám klasický tlakový hrniec a tento je ovela rýchlejší. No a potom maso, hlavne hovadzie aj bravčové, za chvílku sa rozpadá.
Jedlo sa pripraví od začiatku do konca v jednej nádobe, najprv si opažím maso, cibulku, podusím - často robím takýto základ na prírodno vo vačšom množstve a keď je maso už takmer hotové, rozdelím na porcie do mrazničky. Neskor sa to hodí do hrnca, pridá zelenina, smotana, huby a za chvílu mám hotovo. Zvyšok na okamžitú spotrebu dovarím samozrejme v IP.
Ja som velmi spokojná, ale za plnú cenu by som ho nekúpila, len že sa naskytla príležitosť.

henricha
autor
19. sep 2020

@ckocka ďakujem veľmi pekne, rozmýšľam či mi to nebude iba stat v kuchyni 🙂 nie som moc typ do kuchyne tak iba uvažujem ako si čo uľahčiť....mala som i hrniec niečo podobné ako miomat a išiel stále až kým sme ho tri krát nereklamovali....tak sa bojím že to dopadne tak isto 🙂

ckocka
19. sep 2020

@henricha Zaberie to dosť miesta, tak ak už je doma treba to používať.

maminka123abcd
20. sep 2020

Máme multifunkčný hrniec a poviem ti že aj z druhej ruky je úplne ako nový a zvláda všetko, odporúčam všetkými desiatimi

bobulab
9. nov 2021

@henricha prosim Vas, je tu niekto, kto mi poradi s varou v multifunkcnom hrnci?

marya2
30. apr 2022

@ckocka Dobrý deň, môžem sa spýtať - uvažujem nad multifunkčným hrncom, ale neviem si to varenie v ňom predstaviť. Čítala som, že potraviny sa dajú do hrnca, zapne sa tlačidlo a jedlo sa uvarí. Ale ako sa postupuje, keď varím jedli, do ktorého sa suroviny pridávajú postupne? Ďalšia vec - dá sa v tom aj zahusťovať múkou? Mária

ckocka
30. apr 2022

@marya2 Aj sem sa možu suroviny pridávať postupne, len ak sa používa funkcia tlakový hrniec tak to znamená vždy vypnúť, nechať odtlakovať a až potom sa dá otvoriť - rovnako ako pri klasickom tlakáči.
Zahusťovať múkou sa dá, ale zase ak to bude trebárs polievka a dám tam zápražku alebo teda inak zahustím, tak potom už nepustím funkciu tlakový hrniec lebo by to mohlo kypieť a upchať ventil, ale dovarim to na funkciu normálne varenie.

marya2
30. apr 2022

@ckocka Ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie.

marya2
3. máj 2022

@ckocka Predsa mám ešte otázočku: Zvyknem variť na dva dni, niekedy aj zásobu do mrazáka. To ale multifunkčný hrniec zrejme neumožňuje, však? Z informácií na nete som pochopila, že pre 5-člennú rodinu, ako sme my, je vhodný hrniec s objemom 6 litrov, ale jedlo sa v ňom pripraví akurát tak na jedenkrát. Pochopila som to správne?

ckocka
3. máj 2022

@marya2 tak ak varíš v normálnom 6l hrnci a stačí vám to tak bude stačit aj 6l multifunkčný, ak nie tak nebude stačit.

marya2
3. máj 2022

@ckocka Ďakujem. Merala som si objem môjho hrnca, ten ani 6l nemá. Takže ak sa ten multifunkčný môže naplniť normálne po vrch, malo by to stačiť.

ninah1486
11. jún 2023
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja ho mam od znacky orava, je to skvely pomocnik do kuchyne

beahavala
15. jún 2023
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nekupovala som si ho ale dostala som ho, najprv som to moc pouzivat nechcela ale teraz v nom varim skoro stale

smoulo33
23. júl 2023

@ckocka dobrý deň. Ktorý hrniec máte 🙏? Dajte mi presný názov? Ďakujem

ckocka
23. júl 2023

@smoulo33 Mám starší model Instant Pot Duo, najpodobnejší čo sa teraz predáva je asi tento https://tlakove-hrnce.heureka.cz/instant-pot-mu...

smoulo33
23. júl 2023

@ckocka koľko členov rodiny máte 🙏? Nás je 5. Pubertiak ale veľa popapá. Ďakujem za odpoveď

ckocka
23. júl 2023

@smoulo33 sme iba dvaja, príležitostne tri kusy. Mne sa zas zdal privelký, ale tak lepšie veľký ako malý. A nesmie sa to plniť až po okraj ak ide v režime tlakový hrniec