Mrazíte chlieb?

8. dec 2024

Ahojte. Mrazíte chlieb, žemle, bagetky? Mňa už nejako prestalo baviť stále chodiť kupovať čerstvé pečivo, aj tak sa u nás nikdy nezje celý chlieb a zvyšok ide do koša, tak som rozmýšľala že ho začnem mraziť.
Mám pár otázok, v možno trochu hlúpych. Ako dlho vydrží chlieb zamrazený? Máte ho len tak v obyčajnom sáčku alebo v nejakých špeciálnych? Bojím sa aby potom nenapáchol od mäsa alebo zeleniny. Rozmrazujete ako? Len tak voľne? Nie je potom morký ten chlieb? Prípadne máte nejaké iné tipy? 🙂
A tie čo ste skúšali mraziť, ale nevyhovovalo vám to nakoniec - prečo?
Ďakujem.

pribinak
8. dec 2024

Áno Mrazim. V sobotu kúpim napr 20 rožkov. Nemám ráno čas ísť do obchodu a kupovať čerstvé. Ráno vytiahnem z mrazaku koľko potrebujem a sú super

konikmodry111
8. dec 2024

Jasne, radšej zamraziť ako vyhodiť. Ja dávam do potravinovej fólie, zabalim poriadne. A keď keď ho potrebujem, tak ho ešte zamrazeny supnem do rúry na pár minút na 160stupnoc a máš ho ako cerstvy

janai1
8. dec 2024

Mrazím všetko pečivo. Zabalené v dvoch sáčkoch.
Po rozmrazení nevidím rozdiel

anjelok
8. dec 2024

Tiez mrazime a vytahujeme podla potreby. V obycajnych mikrotenovych sackoch. Pecivo ale mame v zvlast sufliku, nie je s masom, ani zeleninou.

dettilv
8. dec 2024

Tiež mrazim.

pribinak
8. dec 2024

@anjelok tiež mam vyhradený samostatný suflik len na pečivo, mimo masa, ryb a zeleniny

13uzivatelka11
8. dec 2024

Mne to znova rozmrazene nechuti 🤷‍♀️

lucia13022023
8. dec 2024

Áno mrazim. Ale my chlieb jeme len opceny, neviem ako chutí keby je len tak volne rozmrazeny.

bloger
8. dec 2024

Samozrejme vydrží potom dlhšie čerstvý. Tak ako práve prinesený z obchodu.

januska12323
8. dec 2024

Mrazim a ešte nikdy nebol problém. Kúpiš pečivo, necháš vonku koľko zjete, zvyšok dáš do sáčku a do mrazničky. Keď zase potrebuješ vytiahneš koľko treba, vyložíš na linku, počkáš kým rozmrzne a môžeš jesť, môžeš zohriať aj v mikrovlnke ale opatrne. Len neviem ako to, že si to už dávno nevyskúšala a radšej hádzala do koša.

ivik4
8. dec 2024

Nie lebo rozmrazene mi nechuti

konikmodry111
8. dec 2024

@13uzivatelka11 treba dať upiecť do rúry, bude ako cerstvy

muchotrafka298
8. dec 2024

Ja mrazim, ale hned ako ho kupim. Odoberiem cast do mraznicky. Nikdy nedavam stare pecivo alebo chlieb, ze by som to mala par dni doma a potom tam davala. V tom sufliku mam len nanuky, pecivo, chleba, nic ine.

jaond19
8. dec 2024

Mrazim uz roky,hned kupene cerstve, ale vzdy spotrebujem do 1 max 2. tyzdnov. Starsie ma potom divnu chut.... Najcastejsie necham volne rozmrazit na teplom mieste.

h2
8. dec 2024

Mrazím chlieb aj pečivo bežne. Základom je, dobre to zabaliť. A nenechávať v mrazničke dlho, čiže do týždňa, max do dvoch to spotrebujeme.

galganka
8. dec 2024

Nie, nemám čo mraziť. Keď kúpim 20 rožkov, o deň môžem zase, ak kúpim chlieb, o dva dni po ňom nue je ani omrvinka. Ale viem o ľuďoch, čo to tak robia. Kolegyňa si kúpi polku chleba, nakrájaného, to ešte doma prekrojí, avy mala polkrajce a tak zamrazí a vyberá po jednom kúsku. 🤷🏼‍♀️ U nás doma nezrealizovateľné.

martinkatinka
8. dec 2024

Ja som minule skusila a rozky ako cerstve. Tiez ma nebavi behat furt do obchodu. Tak si vyclenim suflik a kupum na tyzden a budem vytahovat.

autor
8. dec 2024

@pribinak A ako dlho asi trvá, kým sa rozmrazia? Urýchľuješ to nejako, či ich len ráno vyložíš a počkáš? Presne toto ma nebaví, hlavne po víkendoch vstávať aby som utekala čerstvé pečivo kúpiť.

pribinak
8. dec 2024

Podľa toho koľko mam času. Niekedy len tak vyložím na stôl a oni sa samé rozmrazia, niekedy hodín do trúby či chlieb do toastera

sissy27
8. dec 2024

Jasne, mrazim pecivo. Davam do zip-lock sackov, nic nenapachne. A rozmrazujem len tak volne. Chlieb zvyknem bud rozkrojit na mensie casti alebo rovno na krajce a vyberiem vzdy len tolko kolko potrebujem, a samozrejme mensie kusky sa rychlejsie rozmrazia. V zime davam na radiator, to je fakt za 10min 😃 a co sa tyka spotreby - vacsinou to ide rychlo, kedze pecivo jeme takmer denne, ale uz som mala zamrazene napr pita chleby alebo knedlu aj par mesiacov a nic tomu nebolo.

cecilia29
8. dec 2024

Mrazim samozrejme, čerstvý zamrazeny chuti po rozmrazeni výborne, taktiež rozky, žemle, knedla

nikolk0
8. dec 2024

Mrazime pečivo snáď odjakživa či doma u Maminy sme to tak robili ,alebo teraz keď už mám vlastnú rodinu, ale len čerstvé keď donesieme z obchodu .. nevidím žiaden rozdiel po rozmrazení, máme vyhradený jeden suflik len na pečivo. Rožky, bagetky atd sú rozmrazene do hodinky a chlieb trosku dlhšie (al je nenakrajany v celku , plátky sa rozmrazia rýchlo) ,ale nechávam len tak voľne na linke rozmrazit a balíme do klasických mikrotenovych sackov.. Každý týždeň dokupujeme pečivo , čiže do týždňa stále zamrazené spotrebujeme 🙂

andrejka1974
8. dec 2024

Mrazom chlieb pečivo pagáče všetko s bez problémov

zuzanockamt
8. dec 2024

Samozrejme, že mrazím. Všetko pečivo aj koláče. Nemám čas behať po obchodoch a menej sa takto plytvá s potravinami.

jamidea
8. dec 2024

Rozmrazene je mi odporne, nemrazim.

viestta
8. dec 2024

Nemrazin, este som nedosla na to ako to rozmrazit aby to bolo po rozmrazeni chutne. Ako zeleznu zasobu mam jedine toastovy chlieb, ktory rozmrazujem v hriankovaci.

deti95060810
8. dec 2024

áno, ale len chlieb... rožky sa vždy veľmi krúšia - aj kury by som nakŕmila z toľkého odpadu omrvín.
mám dve mrazničky, a najviac aromatické sú huby - chlieb by bol úplne nepoužiteľný. balím len do mikr. vrecka., spotreba do 2-3 týždňov.

kavasmliekom
8. dec 2024

Áno, vždy hneď z obchodu dám do mrazničky. Vyberám len toľko, čo zjeme za deň.

nika23t
8. dec 2024

Ja kúpim a hneď čerstvé dávam do mrazu. Vyberám rožky tak hodinu predtým,ako idem pripraviť detsiatu do školy. Krajany chlieb do pol hodiny rozmrazeny.

lindayaaa
8. dec 2024

Mrazim pečivo je po rozmrazeni voľne uplne presne ako z obchodu. nemam špeciálny šuflík na to položím aj k mäse ved je to v sacku a nikdy mi nic nenapachlo. V mraziaku kľudne aj mésiac dva..