Ahojte. Mrazíte chlieb, žemle, bagetky? Mňa už nejako prestalo baviť stále chodiť kupovať čerstvé pečivo, aj tak sa u nás nikdy nezje celý chlieb a zvyšok ide do koša, tak som rozmýšľala že ho začnem mraziť.
Mám pár otázok, v možno trochu hlúpych. Ako dlho vydrží chlieb zamrazený? Máte ho len tak v obyčajnom sáčku alebo v nejakých špeciálnych? Bojím sa aby potom nenapáchol od mäsa alebo zeleniny. Rozmrazujete ako? Len tak voľne? Nie je potom morký ten chlieb? Prípadne máte nejaké iné tipy? 🙂
A tie čo ste skúšali mraziť, ale nevyhovovalo vám to nakoniec - prečo?
Ďakujem.
Jasne, radšej zamraziť ako vyhodiť. Ja dávam do potravinovej fólie, zabalim poriadne. A keď keď ho potrebujem, tak ho ešte zamrazeny supnem do rúry na pár minút na 160stupnoc a máš ho ako cerstvy
Mrazím všetko pečivo. Zabalené v dvoch sáčkoch.
Po rozmrazení nevidím rozdiel
Tiez mrazime a vytahujeme podla potreby. V obycajnych mikrotenovych sackoch. Pecivo ale mame v zvlast sufliku, nie je s masom, ani zeleninou.
Tiež mrazim.
Mne to znova rozmrazene nechuti 🤷♀️
Áno mrazim. Ale my chlieb jeme len opceny, neviem ako chutí keby je len tak volne rozmrazeny.
Samozrejme vydrží potom dlhšie čerstvý. Tak ako práve prinesený z obchodu.
Mrazim a ešte nikdy nebol problém. Kúpiš pečivo, necháš vonku koľko zjete, zvyšok dáš do sáčku a do mrazničky. Keď zase potrebuješ vytiahneš koľko treba, vyložíš na linku, počkáš kým rozmrzne a môžeš jesť, môžeš zohriať aj v mikrovlnke ale opatrne. Len neviem ako to, že si to už dávno nevyskúšala a radšej hádzala do koša.
Nie lebo rozmrazene mi nechuti
@13uzivatelka11 treba dať upiecť do rúry, bude ako cerstvy
Ja mrazim, ale hned ako ho kupim. Odoberiem cast do mraznicky. Nikdy nedavam stare pecivo alebo chlieb, ze by som to mala par dni doma a potom tam davala. V tom sufliku mam len nanuky, pecivo, chleba, nic ine.
Mrazim uz roky,hned kupene cerstve, ale vzdy spotrebujem do 1 max 2. tyzdnov. Starsie ma potom divnu chut.... Najcastejsie necham volne rozmrazit na teplom mieste.
Mrazím chlieb aj pečivo bežne. Základom je, dobre to zabaliť. A nenechávať v mrazničke dlho, čiže do týždňa, max do dvoch to spotrebujeme.
Nie, nemám čo mraziť. Keď kúpim 20 rožkov, o deň môžem zase, ak kúpim chlieb, o dva dni po ňom nue je ani omrvinka. Ale viem o ľuďoch, čo to tak robia. Kolegyňa si kúpi polku chleba, nakrájaného, to ešte doma prekrojí, avy mala polkrajce a tak zamrazí a vyberá po jednom kúsku. 🤷🏼♀️ U nás doma nezrealizovateľné.
Ja som minule skusila a rozky ako cerstve. Tiez ma nebavi behat furt do obchodu. Tak si vyclenim suflik a kupum na tyzden a budem vytahovat.
@pribinak A ako dlho asi trvá, kým sa rozmrazia? Urýchľuješ to nejako, či ich len ráno vyložíš a počkáš? Presne toto ma nebaví, hlavne po víkendoch vstávať aby som utekala čerstvé pečivo kúpiť.
Podľa toho koľko mam času. Niekedy len tak vyložím na stôl a oni sa samé rozmrazia, niekedy hodín do trúby či chlieb do toastera
Jasne, mrazim pecivo. Davam do zip-lock sackov, nic nenapachne. A rozmrazujem len tak volne. Chlieb zvyknem bud rozkrojit na mensie casti alebo rovno na krajce a vyberiem vzdy len tolko kolko potrebujem, a samozrejme mensie kusky sa rychlejsie rozmrazia. V zime davam na radiator, to je fakt za 10min 😃 a co sa tyka spotreby - vacsinou to ide rychlo, kedze pecivo jeme takmer denne, ale uz som mala zamrazene napr pita chleby alebo knedlu aj par mesiacov a nic tomu nebolo.
Mrazim samozrejme, čerstvý zamrazeny chuti po rozmrazeni výborne, taktiež rozky, žemle, knedla
Mrazime pečivo snáď odjakživa či doma u Maminy sme to tak robili ,alebo teraz keď už mám vlastnú rodinu, ale len čerstvé keď donesieme z obchodu .. nevidím žiaden rozdiel po rozmrazení, máme vyhradený jeden suflik len na pečivo. Rožky, bagetky atd sú rozmrazene do hodinky a chlieb trosku dlhšie (al je nenakrajany v celku , plátky sa rozmrazia rýchlo) ,ale nechávam len tak voľne na linke rozmrazit a balíme do klasických mikrotenovych sackov.. Každý týždeň dokupujeme pečivo , čiže do týždňa stále zamrazené spotrebujeme 🙂
Mrazom chlieb pečivo pagáče všetko s bez problémov
Samozrejme, že mrazím. Všetko pečivo aj koláče. Nemám čas behať po obchodoch a menej sa takto plytvá s potravinami.
Rozmrazene je mi odporne, nemrazim.
Nemrazin, este som nedosla na to ako to rozmrazit aby to bolo po rozmrazeni chutne. Ako zeleznu zasobu mam jedine toastovy chlieb, ktory rozmrazujem v hriankovaci.
áno, ale len chlieb... rožky sa vždy veľmi krúšia - aj kury by som nakŕmila z toľkého odpadu omrvín.
mám dve mrazničky, a najviac aromatické sú huby - chlieb by bol úplne nepoužiteľný. balím len do mikr. vrecka., spotreba do 2-3 týždňov.
Áno, vždy hneď z obchodu dám do mrazničky. Vyberám len toľko, čo zjeme za deň.
Ja kúpim a hneď čerstvé dávam do mrazu. Vyberám rožky tak hodinu predtým,ako idem pripraviť detsiatu do školy. Krajany chlieb do pol hodiny rozmrazeny.
Mrazim pečivo je po rozmrazeni voľne uplne presne ako z obchodu. nemam špeciálny šuflík na to položím aj k mäse ved je to v sacku a nikdy mi nic nenapachlo. V mraziaku kľudne aj mésiac dva..
Áno Mrazim. V sobotu kúpim napr 20 rožkov. Nemám ráno čas ísť do obchodu a kupovať čerstvé. Ráno vytiahnem z mrazaku koľko potrebujem a sú super