Ahojte, chcela by som začať mraziť jedlo pretože stále keď nakúpim všetko mi skôr ako navarím pohnije ešte v chladničke keďže nestihneme skonzumovať toľké množstvo zeleniny. Aký je postup? Stačí mi zamraziť napríklad kúsok kuracieho masa zemiaka,brokolici -ešte neuvarenu potom to dať deň pred varením do chladničky rozmrazit následne tepelne upraviť, alebo to treba prv uvariť a tak zamraziť ?… poraďte prosím som zúfalá. A poprosím ešte nejaké kombinácie aké ste dávali dokopy vy. Veľmi mi to pomôže
Dakujem, a je ešte nejaká zelenina napríklad ovocie ktoré sa vyslovene nemôžu zamrazovat?
mne sa osvedcilo zamrazit cele porcie uz uvareneho (aj s masom), pred podavanim som len rozmrazila a zohriala. Akurat maso som mrazila na tacke nakrajane na kusky, potom som zosypala do sacka a vyberalo kolko potrebujem, a dovarila s cestvou zeleninou
Separatne mrazit do sackov primerane mnozstvo a v den, ked pojdes varit povyberat si kombinaciu masa+zeleniny, nechat rozmrazit a uvarit.
Nezamrazovala som npr spenat, zemiaky ani batat, najcastejsie maso, tekvica, hrasok, mrkva, cvikla… 🙂
Ja som nezamrazovala uz uvarene potraviny, ani ja sama by som take nejedla, nie to este dietatu davat :D
Ja osobne zamrazuju uvarene (napr. bolonska smes) tak syrove maso - koupila jsem si na to tvoritka na led - naplnim - zamrazim - pak vyklopim do sacku do mrazaku (nekombinuju syrove a uvarene do jednoho tvoritka), pak vzdycky vytahnu jen na danou porci a to rozmrazim v lednice, tim, ze to jsou male porce, tak staci vytahnout rano. Nemrazila bych batat, brambor, papriku, cibuli a cesnek.
Ovocie som nemrazila, jedli sme vždy čerstvé .
Špenát som mala listový zo záhrady - ten bol po rozmrazení v pohode.
Surove maso na kocky. Dobre su na to nadobky na lad. Kym sa maso zamrazi je oddelene. Potom som len vybrala a dala do sacku. Nic nezmrzlo spolu do guce. Nerozmrazovala som. Hodila som rovno do hrnca. Tak maly kusok je v horucej vode rozmrazeny asi za minutu.
mrazila som veci, ktorych bolo vela na spotrebu v zaciatkoch = tekvica, brokolica, karfiol, cuketa...nakrajane na kocky a potom som len vytahovala, mrkva a zemiak a pod. to som nezvykla mrazit, to som proste vzdy kusok osupala a hodila do Aventu a maso som si tiez natlacila do formy na lad a odtial som kocky vytahovala a vedela som tym padom aj cca. vahu masa
Mrazenim zelenina straca chut nie je nad cerstve. Ja by som radila naucit sa kupovat take mnozstvo ktore aj realne zjete. A co nedas do prikrmu Mozes dat do polievky
Ja som mrazila uvarene. Maso, zeleninu aj ovocie. Pomixovala, naporcovala do nadobky na lad a zamrazila. Potom zmrazene kocky dala do sacku do mraznicky. Vybrala a rozmrazovala som tolko kociek a v takej kombinacii aku som chcela.
Klasicke zemiaky som nemrazila, ale bataty velmi casto a boli skvele po rozmrazeni.
Male kusky ako hrasok, kukurica, bobulovite ovocie som kupovala zamrazene v celku.
Zemiaky nie sú vhodné na mrazenie
Ostatnú zeleninu naporcuj na množstvá z ktorého chceš variť, mäsko rovnako a čerstvé môžeš zamraziť
Ja som mala zabalenú každú zeleninu zvlášť a kombináciu si vybrala až tesne pred varením