Mrazenie príkrmov a rozmrazovanie

14. jún 2023

Ahojte, chcela by som začať mraziť jedlo pretože stále keď nakúpim všetko mi skôr ako navarím pohnije ešte v chladničke keďže nestihneme skonzumovať toľké množstvo zeleniny. Aký je postup? Stačí mi zamraziť napríklad kúsok kuracieho masa zemiaka,brokolici -ešte neuvarenu potom to dať deň pred varením do chladničky rozmrazit následne tepelne upraviť, alebo to treba prv uvariť a tak zamraziť ?… poraďte prosím som zúfalá. A poprosím ešte nejaké kombinácie aké ste dávali dokopy vy. Veľmi mi to pomôže

patka06
14. jún 2023

Zemiaky nie sú vhodné na mrazenie
Ostatnú zeleninu naporcuj na množstvá z ktorého chceš variť, mäsko rovnako a čerstvé môžeš zamraziť
Ja som mala zabalenú každú zeleninu zvlášť a kombináciu si vybrala až tesne pred varením

autor
14. jún 2023

Dakujem, a je ešte nejaká zelenina napríklad ovocie ktoré sa vyslovene nemôžu zamrazovat?

viestta
14. jún 2023

mne sa osvedcilo zamrazit cele porcie uz uvareneho (aj s masom), pred podavanim som len rozmrazila a zohriala. Akurat maso som mrazila na tacke nakrajane na kusky, potom som zosypala do sacka a vyberalo kolko potrebujem, a dovarila s cestvou zeleninou

cyberk
14. jún 2023

Separatne mrazit do sackov primerane mnozstvo a v den, ked pojdes varit povyberat si kombinaciu masa+zeleniny, nechat rozmrazit a uvarit.
Nezamrazovala som npr spenat, zemiaky ani batat, najcastejsie maso, tekvica, hrasok, mrkva, cvikla… 🙂
Ja som nezamrazovala uz uvarene potraviny, ani ja sama by som take nejedla, nie to este dietatu davat :D

bluemoon24
14. jún 2023

Ja osobne zamrazuju uvarene (napr. bolonska smes) tak syrove maso - koupila jsem si na to tvoritka na led - naplnim - zamrazim - pak vyklopim do sacku do mrazaku (nekombinuju syrove a uvarene do jednoho tvoritka), pak vzdycky vytahnu jen na danou porci a to rozmrazim v lednice, tim, ze to jsou male porce, tak staci vytahnout rano. Nemrazila bych batat, brambor, papriku, cibuli a cesnek.

patka06
14. jún 2023

Ovocie som nemrazila, jedli sme vždy čerstvé .
Špenát som mala listový zo záhrady - ten bol po rozmrazení v pohode.

beata_k
14. jún 2023

Surove maso na kocky. Dobre su na to nadobky na lad. Kym sa maso zamrazi je oddelene. Potom som len vybrala a dala do sacku. Nic nezmrzlo spolu do guce. Nerozmrazovala som. Hodila som rovno do hrnca. Tak maly kusok je v horucej vode rozmrazeny asi za minutu.

petamich
14. jún 2023

mrazila som veci, ktorych bolo vela na spotrebu v zaciatkoch = tekvica, brokolica, karfiol, cuketa...nakrajane na kocky a potom som len vytahovala, mrkva a zemiak a pod. to som nezvykla mrazit, to som proste vzdy kusok osupala a hodila do Aventu a maso som si tiez natlacila do formy na lad a odtial som kocky vytahovala a vedela som tym padom aj cca. vahu masa

miadi
14. jún 2023

Mrazenim zelenina straca chut nie je nad cerstve. Ja by som radila naucit sa kupovat take mnozstvo ktore aj realne zjete. A co nedas do prikrmu Mozes dat do polievky

andreatytler
15. jún 2023

Ja som mrazila uvarene. Maso, zeleninu aj ovocie. Pomixovala, naporcovala do nadobky na lad a zamrazila. Potom zmrazene kocky dala do sacku do mraznicky. Vybrala a rozmrazovala som tolko kociek a v takej kombinacii aku som chcela.
Klasicke zemiaky som nemrazila, ale bataty velmi casto a boli skvele po rozmrazeni.
Male kusky ako hrasok, kukurica, bobulovite ovocie som kupovala zamrazene v celku.