Mrazenie pečiva

tessa2299
21. mar 2023

Ahojte. Minule som vyskusala zmrazit rozky aj chleba. No a dopadlo to katastrofalne 😀
Rozky v sacku zabalene plus v taske a po rozmrazeni boli niektore jemne rozmocene a to iste chleba.
Ako ich mrazite vy? Pamatam si, ze ked moja neboha starka vytiahla rozky z mraziaka, tak boli uplne ako cerstve. U nas pravy opak + rozmocene/navlhnute.

anjelicek26
21. mar 2023

Tazko povedat, na kolko stupnov mas nastaveny mrazak? Ja dam chlieb cerstvy do sacika a smer mrazak a rovnako ho potom necham dve hodiny na linke rozmrznut a je ako novy...

renka30
21. mar 2023

Tiez dam chlieb alebo pecivo do sacika a supnem do mrazaku. Rozmrazujem v mikrovlnke, do par minut mame pecivo ako cerstve.

zenulkaaa
21. mar 2023

problem bude taska. Naco ich mas este v taske? Staci sacok a tak do mraznicky. A takisto ked ich vytiahnes, nechaj ich volne len v tom sacku rozmrazit, idealne z vecera do rana, mozes ho aj pootvorit a na suchom mieste nechat rozmrazit. Nikdy sa mi este nestalo, ze by som mala rozmocene a to zamrazujem vselijake pecivo.
Z mikrovlnky narychlo rozmrazene neviem, to nemam moc rada

aalt
21. mar 2023

My rozmrazujeme volne bez sacka alebo v otvorenom, proste nie zavrete a v mikrovlnke naopak v sacku, lebo bez uz byvali presusene. Ale to vynimocne, lebo sa to rozmrazi aj tak celkom rychlo. V mraznicke skladovane iba v sacku.

rachel36a
21. mar 2023

Nikdy nerozmrazujem v sacku..,ak sa ti dostala nahodou do sacku vllhkost a namrzol, tak s toho mas rozmocene...vytiahnem z mrazaku a necham volne rozmrznut..

saxana000
21. mar 2023

Rozmrazuj vzdy na mriezke na vzduchu alebo v kosiku. musi sa to odvetrat..ked nechas v sacku obali sa vodou a bude premocene

zuzuliennka1
21. mar 2023

@tessa2299 a ako rozmrazujes? treba to zo sacku/vrecka vybrat a napr. cez noc nechat vonku.

tumira
21. mar 2023

do mraznicky davam v sacku a ked vyberiem, ze rozmrazit, tak dam na taku mriezku co mame a tam ich volne necham nech sa rozmrazia a vtedy vobec nebudu vlhke ani nic, ale ako cerstve.

silwii
21. mar 2023

podla mna bude hlavne v tom problem, lebo tiez sa mi to stalo, ze ak soch ich nechala rozmrazovat sa v sacku, neboli proste dobre. pecivo treba rozmrazovat asi zasadane vybalene, aby boli po rozmzmrazeni sak ako cerstve ked boli

tessa2299
autor
21. mar 2023

Asi mate pravdu baby. Ja som zmrazene pecivo len vytiahla z mraziaka a nechala rozmrazovat v sacku
Tak asi navlhlo z toho, ako sa tam rozmrazovalo. Dakujem 🙂

sajmonka_1216
21. mar 2023

určite ho musíš vybrať z tašky, ne tak splesnelo.. lebo sa rozmrazovalo, zároveň ostalo v tom vlhkom prostredí a celý chlieb šiel do koša.. teraz ked mám napr. žemle, tak vytiahnem toľko koľko zjeme, nastavím si program rozmrazovanie chleba podľa váhy na mikrovlnke a vytiahnem horúce, mäkké ako čerstvo upečené

akvi
21. mar 2023

@tessa2299 ja tiež vyťahujem len toľko, čo zjeme a rozmrazujem vždy v hriankovaci.

martulka48
21. mar 2023

Vo vrecku zmrazené pečivo treba z vrecka vybrať, oklepať a utrieť srieň. Ja ich potom vložím do suchého vrecka a tam nechám rozmraziť. Teraz napr. na radiátory, alebo volne, za cca 1-2 hoďky je ako čerstvé.

demonka5
17. mar 2024

@tessa2299 ja davam pecivo do sacku do mrazaku ked vytiahnem vybieriem zo sacka a obalim v cistej latkovej kuchynskej utoerke,proste zabalim jeto ako cerstve

luccija
17. mar 2024

@akvi tebe sa zmestí do hriankovača rožok?
Ja vyberiem večer, alebo na chvíľu do mikrovlnky a potom ho pečiem v hriankovaci.Muz ich dáva v zime ku krbu

akvi
17. mar 2024

@luccija mrazim pokrájaný chlieb. Ale rožok keď som mala z mrazáku, tak som ho dala hore na tú mriežku hriankovača, nie dnu.

fido69
17. mar 2024

Mraziak spotrebuje najviac el. energie z domácich spotrebičov, preto ho využívam len na mrazenie veci, ktoré sa mraziť oplatia - mäso, ryby, zelenina a huby. Vždy obdivujem ľudí čo si mrazia veľmi objemné pečivo. Je to neekonomické a nerobím to ani na chate. Buď si kúpim čerstvé v obchode alebo zamiesim na domáci chleba. 😉

zenulkaaa
18. mar 2024

@fido69 ked sa ti chce a mas cas chodit rano na cerstve peccivo, nech sa paci. Pre mna je pohodlnejsie si ho rano vytiahnut z mraznicky, je uplne ako cerstve a nemusim stracat cas navstevou obchodu, hlavne ked u nas v dedine ani nemaju take ake mam rada, takze je lepsie mi nakupit si viac v meste, a potom zamrazit. Nebudem snad preto chodit kazdy den do mesta.
Horsie neekonomicke veci ludia robia ako toto