Môže sa zamraziť mäso zo spotrebou tento týždeň? Muž prišiel domov s celou taškou mäsa, inokedy kupujem u mäsiara.
@zuzanna33 ako naložila?
Maso z Lidla je v podstate podobne ako vsade inde. Mavaju aj zo SR, aj z Ciech, Madarska aj zo slavneho Polska. Treba pozret obal. Pokial je v zaruke a nic mu nie je tak ho rovnako zamrazis ako to od masiara.
@veroniq85 takže nevadí, že má spotrebu tento týždeň?
Preco by to malo vadit? Maso od masiara ma spotrebu kedy myslis? O dva tyzdne?
Ja čítam maznanie mäsa z Lidla 🤭🤣.
to jedno či zmrazíš maso od masiara, z lidla alebo z kauflandu, je to to isté maso a má takú istú záruku, v mrazničke sa samozrejme predlžuje
Ešte by som povedala, že ak je správne vákuové balené, má dlhšiu spotrebu ako od mäsiara.
Zavisi kedy. Ak ma spotrebu zajtra, nemrazila by som. Ked kupujem vakuovo balene, tak minimalne 5 dni do datumu spotreby. Ak kupujum u masiara, hned spotrebujem pripadne zamrazim, ale este v ten isty den
Tiež by ma zaujímalo,či mäso umývate,či nie. Napríklad mamina tvrdí,že mäso vždy umyť a nedávno som pozerala dokument ,že by sa mäso nemalo umývať,oplachovat. Akože ja vždy,všetko umyjem,keď varím,ale ževraj by sa mäso umývat nemalo. Nechápem logiku, prečo? Ževraj sa uškodí viac keď sa umyje.
@zuzanazu85 neumývam a manipulujem s ním tak, aby sa dotklo čo najmenej vecí v kuchyni
@zuzanazu85 Ja neumyvam. Tiez ma mama ucila umyvat, ale tiez som davnejsie citala/videla, ze to nema zmysel. Najma z kuracieho masa vraj takto toznasas bakterie po linke/dreze. Ale rozmyslam, ze u nas masiar, ked ide mlet maso, tak mi ho odvazi, poumyva a potom da do mlynceka. Mozno by sa malo..fakt neviem..ale zatial nam nic nebolo..
@patka06 aha,tak to preto,čím menej kontaktu,tým menej baktérií,či všetkého mikro. Už chápem. No ja už zo zvyku,či kura,či bravcovinu opláchnem automaticky pod tečúcou vodou.
@zuzanazu85 ja som tiez umyvala aj teraz trosku oplachnem ale davam si uz obrovsky pozor nech sa nedostane na linku atd..v auguste som sloncila v nemocnici s crevnou infekcou a jedine co som jedla ja a nikto v domacnosti bolo kuracie maso..nemuselo to byt to ale odvted si davam pozor😀😀
@nika0204 ja to nehodim na linku,ale do misky hneď, lenže rozmýšľala,ak mäso prejde len pár rukami,od mäsiara ,domáce,ani by sa nemuselo oplachovat,ale ak je od pochybnej krajiny,x-krát prebaľované,zamrazované,opláchnem ho isto. Aj keď málokedy sa dozvieme fakt krajinu pôvodu a z ktorého konca sveta došlo až na náš stôl 😏. Čiže asi budem robiť tak,domáce neoplachovat a to ostatné,tak,ako vždy. Dik kočky 😉
Koreniny olej ako na gril a hneď z obchodu dávam do mrazničky ak ho nespotrebujem hneď
@zuzanazu85 ide o baktérie, ktoré sú prirodzene na surovom mäse a nie o to koľkými rukami prešlo. ak už oplachuješ dôkladne potom dezinfikuj dres aj jeho okolie
@zuzanazu85 ja to tiez nehadzem na linku ved nesom prasiatko😀myslim ze tie kvapocky vody kym prenesiemmna denko do misky atd..presne ako pise patka je to jedno kolkymi rukami preslo…ja som sa nakazila zle spracovynm masom. Ja uz vsetko dezinfikujem a dvaam pozor
@zuzanazu85 aj ja umyvam vzdy a vzdy aj budem, fuj ked vidim ked naberaju vykladaju, po zemi im popada, alebo pošlápu po nom a naspäť hodia, nikdy by som nedala take mäso jest mojim. Akurat z obchodu si ho nechám este riadne v chladnej chladnicke,v ich boxoch to je nizka teplota, a potom pod ladovou vodou umyvam.
A doma samozrejme od drezu na papierových kuch.utierkach prenesiem na dienko, ziadne kvapky, maso nakrajane do misy a z nej do hrnca.
A normalne umyvam odjakziva drez a linku poriadne jarou, ziadnou dezinfekciou a nikdy sme nemali ziadne crevne infekcie.
Niečo by som naložila niečo zamrazila ale z Lidlu nikdy veľa mäsa naraz sa neoplatí aj keby bolo zadarmo 🙂🍀