Mrazené slivkové gule

fizbo
20. jún 2024

Ahojte, prosim vas, chcem narobit slivkove gule do mraznicky do zasoby. Len neviem v akom stadiu to zamrazit, poradi niekto? Normalne ich uplne uvarit, a vychladnute zamrazit? A potom ked budeme chciet jest, tak co? Do vriacej vody na chvilku? Alebo to len nejako predvarit najskor? Alebo vobec nevarit, len surove zamrazit a varit az potom? Mali sme dnes kupene, to sa malo zo 10 minut povarit, no netusim ci boli nejako uz predvarene alebo co. Vdaka!

viestta
20. jún 2024

Surove ich porozkladaj na tacku, nechaj zmrazit a potom zosyp do sacka.
A ked chces robit do zasoby, tak nerob zo zemiakoveho cesta, pretoze potom sa rozoadnu. Odporucam spravit z odpalovaneho cesta, v kuchyni Lidla je recept na jahodove, ale to cesto sa da pouzit na hocijake ovocie. A su 500x lepsie ako zemiakove alebo tvarohove aj cerstve aj mrazene a s cestom sa perfektne pracuje.

fizbo
autor
20. jún 2024

@viestta super, dakujem!

oli18
20. jún 2024

@viestta suhlasim, az na to zemiakove cesto. Nikdy sa mi nerozpadlo. Na tvoje odporucanie skusim z odpalovaneho cssta

viestta
20. jún 2024

@oli18 ja na zemiakove cesto nemam "grif". Z odpalovaneho sa podarili aj na prvy krat a su bozske. Z odpalovaneho robim aj sulance a nasi sa za nimi idu utlct.

fido69
20. jún 2024

@viestta Asi sa pozvem na guľky, keď to tu tak kvetnato opisuješ. 🙃

viestta
20. jún 2024

@fido69 nepozyvaj sa tam kde ta nechcu, uvar si. Nie je to vobec zlozite

fido69
20. jún 2024

@viestta Čakal som niečo vtipnejšie napr. a nestačia ti tie tvoje? 🙃

viestta
20. jún 2024

@fido69 cudzie gombolce ma nezaujimaju

tanuuulka
20. jún 2024

Ahoj. Mrazim zo zemiakoveho cesta. Na tanier za surova na dve-tri hodiny do mraznicky a potom do sacku. Mrazim tak aj perky a sulance. Vzdy su jak cerstve 😊

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oli18
21. jún 2024

@viestta my nazyvame gomboce 😃

nevenka
21. jún 2024

@oli18 u nas gombovce

fido69
21. jún 2024

@viestta @oli18 @nevenka
gombolce/gomboce/gombovce
Tak pre mňa je to úplne nové slovo. Počujem/čítam ho prvýkrát v živote. 😉

hyta
22. jún 2024

@viestta Robím ako viestta. Inak skvelé cesto okrem odpaľovaného je i z domácej strúhanky. Nám zemiakové akosi nechutí.