aky mate nazor na zaradenie do jedalnicka mrazenu zeleninu, ktora by sa podavala 15m dietatu? pripadne aku znacku zvolit, ktora je vhodna? Kupujem zatial cerstvu zeleninu, ale nie vzdy vsetko co chcem cerstve maju a nebavi ma behat z obchcodu do obchodu alebo niekolkokrat do mesiaca a zhanat..
Ja v tom nevidím problém, ved je to zelenina rovnaká ako čerstvá, len je uz spracovaná.
Naš malý sa ide zblázniť z obyčajnej mrazenej baby mrkvicky.. Sviežu taku nezoženiem 🤷♀️.
Ja si mrazim všetku zeleninu co mame doma vypestovanu a aj co mi zostane, nech nemusím vyhodiť.
Len ju trochu prevarim, nechám vychladnúť a zamrazim .
@misana84 Mrazená zelenina má minimálne toľko vitamínov ako čerstvá. Na rozdiel od zeleniny konzervovanej, alebo od populárnych ovocných/zeleninových kapsičiek. V zime je mrazená zelenina ešte lepšia voľba ako "čerstvá". Pozri na obale zloženie a ak je to naozaj len zelenina, smelo do toho!
Mrazená zelenina sa mrazí hneď po zbere, takže je často lepšia, než dlhodobo skladovaná a prevážaná zelenina.
Mrazena zelenina je lepsia ako ta na trhu, pretoze je viacej kontrolovana ako ta na trhu co je casto striekana
Vraj mrazená zelenina je kvalitna, lebo sa zbiera v case plnej zrelosti a je rychlo spracovana. Co je mozno niekedy lepsie ako polodozreta zelenina v zime. A teda určite lepsie ako konzervovana
uplna pohoda 🙂
Ja kúpim čerstvú, obvarim a zamrazim. Potom sú už len vyberám.