Ako robíte s mozzarellou? Keď ju dám na pizzu tak púšti priveľa vody... Ja ju ako keby zohrejem na plátky na panvici, aby sa tá voda uvoľnila, vodu zlejem a až tak dám na pizzu, ale nie je to ideálne, lebo sa už začne rozpustat a potom je z toho jedna veľká guča. Viem, že predávajú aj strúhanú mozzarellu, ktorá vodu nepúšťa, ale dá sa aj tou hrudkou niečo urobiť?
Nakrajaj na tenko a utri servítku, alebo nastruhaj
Dá sa kúpiť aj strúhana mozzarella, resp na plátky , je suchšia ako tá klasická "v náleve"
Vyberiem z vrecúška a dám odstáť na servítku, potom nakrajam na jemne krúžky
@miriam_s hej to viem
Ja ju trhám a tak dávam, snažím sa kupovať vždy kvalitnejšiu. A peciem na maximálnej teplote, ono tu pizzu potom celkovo tak vysuší.
Tak si nekupuj tu v naleve, ked s nou chces varit. Mas aj tzv. gastro verziu, ktora je balena ako valec alebo tehla.
Kupujem strúhanú mozerallu
Najlepšie je kúpiť tu struhanu…načo si komplikovať život? 🤪
Dá sa použiť ja ta v náleve. Pekne sa rozpustí a vôbec nebude mokrá pizza.
Strúhana mozzarella a máš po probléme
Na pizzu kup mozzu v bloku, bez nalevu. Struhane nemam rada, pridavaju sa tam skroby (ci co) aby sa nelepila, a to sa mi nepaci. Ked mozem, kupujem blocik (galbani by mali byt bezne dostupne v obchodoch).
V naleve len na salat (mnam!)
Ta v naleve nie je urcena na pizzu, ale na studenu kuchynu.
Na pizzu kupuj taku "suchu" ;)
Tak ako napísala @ahoj0 , tak robia pizzu taliani, tak to robím aj ja.
My mame rúru s programom na pizzu a keď mám mozzarellu bufala, tak jej natrhané/nakrájané kúsky roztrúsim na čerstvo upečenej pizze.
Pečiem pizzu na najvyššom stupni, mozzarellu vyžmýkam a na pizzu natrhám.
v Lidli maju dobru mozzarellu na pizzu, struhanu
Nastrúhaj ju. Posyp pizzu.