Ahojte, našla som v mrazáku lososa, na krabičke píše dátum že do 1.10 . Keď ho rozmrazím, môžem ho pripraviť alebo rovno vyhodiť ?
:D neviem, tým že bol v mrazáku celý čas, môže byť ok ?
neboj, uz ti neodplava, ani sa stastim sam nerozlozi. Ak nebol preruseny chladovy proces, este sa bude dat zjest.... neocakqvaj ale uplnu delikatesu, lebo cim dlhsie ryby odpocivaju v chlade/mraze, tym viac stracaju na chuti.
Ak bol zmrazený, určite ho môžeš zjesť. Ide o minimálnu dĺžku trvanlivosti. Z chladničky by som to riskla max. 1-2 dni po záruke.
Ja by som rybu tak dlho po záruke už nejedla
na krabičke je minimálna trvanlivosť. 12 dní po je úplne v pohode. Pokojne môžeš použiť
zamrazenie potravin vlastne zamrazi cas trvanlivosti. Ale po rozmrazeni ho musis hned pripravit, nenechavaj ho lezat v chladnicke.
Ak bol v mrazáku ano
@glorikarebeka je zmrazeny, nic mu nie je. Vybrat, pripravit. Nerozmrazovat.
ja by som ho nerozmrazovala, daj ho rovno piect na 180st-190st. cca 30min.
Mrazené potraviny môžeš konzumovať ešte dlhé obdobie po záruke. Tým čas a hlavne baktèrie neublížia.
Ale pozor na chladené potraviny a najmä ryby. Časom geometricky pribúda histamín, takže čerstvé chladené ryby po záruke už určite nekonzumuj. Rovnako to platí pre čerstvé chladené mäso, ktoré zmenilo farbu, vôňu alebo balenie nafúklo (to je znak, že ho už baktérie rozkladajú). 😉
Co by si doma nesmies mrazit su ryby na sushi. Mrazenie masa na sushi vyzaduje ovela nizsie teploty a musi byt v specializovanych mraznickach.
Uz kupovany ako mrazeny? Na krabicke je napisane pri akej teplote kolko vydrzi, zvacsa pri -18 tolko ako je na krabicke, pri vyssej teplote /napr -12/ menej ..Neviem aku mraznicku mas, ci udrzuje stabilnu teplotu. Ak nemas HIT, nebudes citit nejaku divnu vonu po rozmrazeni, tak skus, ale aj v mraznicke prebiehaju procesy bakterialne len spomalenou rychlostou
To bol chladený, ktorého si dala mrazit?samozrejme bude dobrý
@glorikarebeka po záruke by bol, keby bol chladený a nechá ho v chladnicke
Jasne, ze bude ok