Caute cukrarky 🙂
Vcera vecer som zacala piect tortu na zajtrajsiu oslavu. Klasicke piskotove cesto a krem ovocny : cucoriedky a cernice, varene na rozvar a potom vychladnute zaslahane do masla s cukrom do nadychaneho kremu. Druha plnka uvareny puding, do vychladnuteho pridany tvaroh a maslo a preslahat.
Lenze od rana mi je zle, niekolko krat som zvracala a mam triasku a obavam sa, ci to nie je viroza, kedze zle mi je o 7 rana… A ja nie som schopna tortu dokoncit, nepohla som sa este z postele odrana a v pripade, ak to nedam, na oslavu nepojdem…
Moja otazka znie, kedze mam len naplnene korpusy s tymito kremami, myslite, zeby som ju mohla dat zamrazit, tak ako je a obtriet napriklad o tyzden ( mascarpone + cukor) pouzivam po rozmrazeni? Mame totizto dalsiu oslavu, tak by som ju aspon pouzila tam 😅🙈 Vobec netusim, co s nou a chlapovi to dokoncit pod mojim vedenim, by asi nedopadlo dobre 🙄 Len sa obavam, ci bude chutovo taka ista, ci nebude moc mokra atd. chapete…
Vdaka 🙂)
Ahoj, a v akom štádiu to máš všetko rozdrobené? Ja by som zamrazila zvlášť korpus a zvlášť krém, potom deň vopred preložiť do chladničky, cez noc to povolí a následne vyskladať koláč/tortu. Korpus do potravinovej fólie, krém do nádoby.
@nikoleta999 bežné mrazom asi všetky druhy koláčov, nič im nie je
Ja mrazim rozne zakusky a cim cerstvejsi ho dam zamrazit, tym je po rozmrazeni lepsi.
Teraz som dala zamrazit cely plech slivkoveho kolaca s tvarohom.
Dufam, ze aj tvoja torta bude po rozmrazeni chutna.
@pinkgirl Praveze uz su korpusy rozmrazene a naplnene a chladne to 🙈
@nikoleta999 to druhý raz mrazíš korpus?,nepiekla si čerstvý?
@nikoleta999 po rozmrazeni uz sa nema opat zmrazovat
Hmmm, ja len ze.. asi mas nejaku virozu a ty chces tortu chystat a ponuknut tortu pre dalsich ludi? Rozniest dalej, co nevies co ti je...
Asi by som to neriskovala....a uz vobec nie tam ist
@nikoleta999 zamraz, ale zjedzte ju potom vy..ja by som neposúvala ďalej koláče, ktoré som pripravovala s nejakou brušnou virózou.
Rozmrazeny korpus chces znova zmrazit? To je dufam len vtip. Za mna su pudingove kremy po rozmrazeni zle. Skusala som zamrazit,ked mi zostalo vela maslo+puding a po rozmrazeni to bolo hnusne.
Ja tu prídeem a kukám, kde píšem o zamrazenom korpuse :D :D a naozaj tam píšem, že korpus je zamrazený :D mal byť samozrejme rozrezaný a naplnený :D Nebojte viem, že rozmrazené veci, sa nezamrazujú 🙂 Pečiem torty a v živote by som si nedovolila použiť zamrazený korpus a ani kupovaný preboha ...
@nikoleta999 Praveze uz su korpusy rozmrazene a naplnene a chladne to 🙈 :::::;; ved tu si to pisala to som skopirovala
@kristina82 ved ano, preto píšem, že naozaj je to tam napísané a bol to preklep samozrejme ... ziadne korpusy neboli mrazene 🙂
Môžeš, len poriadne zbaľ, aby v mrazničke nenapáchol.