Ahojte, chcem na sobotu upiecť tortu, môžem vo štvrtok korpus a v piatok naplniť? Stihne to do soboty ustáť? Nechcem, aby bola suchá. Okrem toho poprosim aj mascarpone krém, aký pomer k mascarpone k šľahačke, aby mal dobrú konzistenciu? A používate aj stužovač?
@xsuzannex super, ďakujem 🙂 plánujem dať mrazené jahody, tak hádam to bude OK.
Moja mamina kedysi pekavala torty doma. Korpus deň do predu. Keď vychladne, dať nan plech, zaťažiť múkou. Krásne sa vyrovná, s tortou sa potom super pracuje
Pozor na zamrznute ovocie, pusti stavu.
Ja vzdy upeciem korpus, na dalsi den naplnim a dozdobim a na dalsi den sa konzumuje. Alebo uz ako sfiham, ale ten korpus vzdy den pred plnenim peciem.. a ja dam do misky (zalezi ci chces plnku aj na tortu davat z von alebo len dnu).. 2-3ks mascarpone (po 250g), 2-3ks slahac.smotala (po 250ml), a 200-300g pr.cukru.. vsetko naraz do misy a slahat az do stuhnutia.. netreba stuzovac ani netreba slahat zvlast.
A ked das na plnku do torty zmrazene ovocie tak sa ti tam pusti a bude torta stavnatejsia..