Môžem už vo štvrtok upiecť korpus, keď tortu potrebujem na sobotu?

25. jan 2023

Ahojte, chcem na sobotu upiecť tortu, môžem vo štvrtok korpus a v piatok naplniť? Stihne to do soboty ustáť? Nechcem, aby bola suchá. Okrem toho poprosim aj mascarpone krém, aký pomer k mascarpone k šľahačke, aby mal dobrú konzistenciu? A používate aj stužovač?

xsuzannex
25. jan 2023

Ja vzdy upeciem korpus, na dalsi den naplnim a dozdobim a na dalsi den sa konzumuje. Alebo uz ako sfiham, ale ten korpus vzdy den pred plnenim peciem.. a ja dam do misky (zalezi ci chces plnku aj na tortu davat z von alebo len dnu).. 2-3ks mascarpone (po 250g), 2-3ks slahac.smotala (po 250ml), a 200-300g pr.cukru.. vsetko naraz do misy a slahat az do stuhnutia.. netreba stuzovac ani netreba slahat zvlast.
A ked das na plnku do torty zmrazene ovocie tak sa ti tam pusti a bude torta stavnatejsia..

autor
25. jan 2023

@xsuzannex super, ďakujem 🙂 plánujem dať mrazené jahody, tak hádam to bude OK.

hipuska
25. jan 2023

Moja mamina kedysi pekavala torty doma. Korpus deň do predu. Keď vychladne, dať nan plech, zaťažiť múkou. Krásne sa vyrovná, s tortou sa potom super pracuje

kornelies
25. jan 2023

Pozor na zamrznute ovocie, pusti stavu.

xsuzannex
25. jan 2023

@kornelies ved o to ide 🙂

h2
25. jan 2023

@hipuska Vďaka za dobrý tip. 👍

kataina
27. okt 2023

@xsuzannex prosím Ta, ta plnka mi vystačí na kolko korpusov nad sebou? a aký priemer je tej torty? ďakujem 🙂

xsuzannex
28. okt 2023

@kataina robim vacsinou 4 korpusy s priemetom cca 28cm.. ak davam plnku aj okolo a na vrch torty tak mascarpone 3ks..

kataina
28. okt 2023

ďakujem, chcem to skusiť 🙂
@xsuzannex