Môžem si večer nakrájať cibuľu, zemiaky a mäso na guláš a ráno variť?

23. jan 2024

Ahojte prosím vás taká hlúpa otázka ale môžem si večer nakrajat cibuľu zemiaky mäso na guláš a ráno variť ? Nepkazi sa to v chladničke? Ako to tam uskladniť na tú noc ďakujem

deti95060810
23. jan 2024

môžeš... nepokazí.
len zemiaky daj do nádoby a zalej vodou - aby nezačali černieť.

sejbipi
23. jan 2024

Ja vždy pripravujem čerstvé, mäso si podľa mňa kľudne priprav dopredu a uskladniť do misky. Ale cibuľa a zemiaky vždy vyschnú a to mi je proti srsti 😄

autor
23. jan 2024

@deti95060810
@deti95060810 a cibuľu netreba asi len zakryt tiež aby nevysusila

deti95060810
23. jan 2024

nezakrývam..

lavender94
23. jan 2024

Jasne, kľudne sa najkrajaj všetku zeleninu, namoč do vody, nemusíš to podľa mňa ani do chladničky dávať na noc, okrem masa to samozrejme daj. A kľudne si maso niečím okoreň, aspoň ti prejde chuťou a bude to lepšie. Vždy, keď mám čas a spomeniem si, tak mäso krajam a ochucujem dopredu, aby sa mi aspoň 5 hodín v chladničke marinovalo

siska53
23. jan 2024

Jasne, sak to daj do chladnicky..

viestta
23. jan 2024

Bezne krajame vsetko doma vecer pred tym ako ideme varit gulas kdesi do prirody a este sa nam nikdy nic nestalo. Maso hned aj okorenime, len ho nesolime

lavender94
23. jan 2024

@viestta prečo nesolíte?

viestta
23. jan 2024

@lavender94 lebo sol vytahuje vodu, Solime az ked je maso zatiahnute

lavender94
23. jan 2024

@viestta ahaaa, to by ma nenapadlo, dobrý nápad

cookie29
23. jan 2024

no ak nechas cibulu odkrytu bude Ti smrdiet cela chladnicka 🙂

katkaseiner
23. jan 2024

neodporucam nakrajat cibulu vecer na ranne varenie...vysvetlim prečo.
Zili sme v Dansku, internet sme doma nemali, tak sme isli do kniznice. Ja som si nakrajala cibulu do hrnca a zakryla, odisla som na 1.5 hodiny. Ked sme sa vratili, uz od vchodu do bloku sme citili totalny smrad...reku ktorý idiot vari na cely blok... cestou k nasmu vchodu som zistila 🥴 to bola moja nakrajana cibula 😆😆😆😆 susedia to na stastie prezili ale teda hanbila som sa jak pes aj keď o mne konkretne nikto nevedel...len to teda čuchali 2 poschodia nasho mini panelaka 🤦😁😁😁

jana_eyre_2
23. jan 2024

Okrem cibule by som všetko nakrájala, zemiaky do vody, maso do dózy a do chladu..
Cibuľa sa má pripravovať len cerstva, pretože sa v nej uvoľňujú toxíny, nie je to zdravé..

nika523
23. jan 2024

@jana_eyre_2 áno, presne tak, cibulu nie

saxana000
23. jan 2024

Cibula by sa nemala.skladovat nasupana aji nakrajana uvolnuju sa z nej toxiny..tu vzdy cistim a krajam nacerstvo.zemiaky kludne zaliat vodou.aj maso na kocky den dopredu

malinovka333
23. jan 2024

Cibulu nie, ziska zvlastnu pachut teda mne to po par hodinach vadi ked napr zabudnem kusok cibule niekde na tanieriku. Zemiaky mozes nakrajat ale daj ich do misky s vodou a maso mozes tiez ale ho daj do dozy a prikri

rachel36a
23. jan 2024

Bezne tak robim ked ideme varit gulas na chate... Vsetko vecer nakrajam, zemiaky zalejem studenou vodou,, maso a cibulu v nadobe este zabalim potravinovou foliou