Ahojte prosím vás taká hlúpa otázka ale môžem si večer nakrajat cibuľu zemiaky mäso na guláš a ráno variť ? Nepkazi sa to v chladničke? Ako to tam uskladniť na tú noc ďakujem
Ja vždy pripravujem čerstvé, mäso si podľa mňa kľudne priprav dopredu a uskladniť do misky. Ale cibuľa a zemiaky vždy vyschnú a to mi je proti srsti 😄
@deti95060810
@deti95060810 a cibuľu netreba asi len zakryt tiež aby nevysusila
nezakrývam..
Jasne, kľudne sa najkrajaj všetku zeleninu, namoč do vody, nemusíš to podľa mňa ani do chladničky dávať na noc, okrem masa to samozrejme daj. A kľudne si maso niečím okoreň, aspoň ti prejde chuťou a bude to lepšie. Vždy, keď mám čas a spomeniem si, tak mäso krajam a ochucujem dopredu, aby sa mi aspoň 5 hodín v chladničke marinovalo
Jasne, sak to daj do chladnicky..
Bezne krajame vsetko doma vecer pred tym ako ideme varit gulas kdesi do prirody a este sa nam nikdy nic nestalo. Maso hned aj okorenime, len ho nesolime
@viestta prečo nesolíte?
@lavender94 lebo sol vytahuje vodu, Solime az ked je maso zatiahnute
@viestta ahaaa, to by ma nenapadlo, dobrý nápad
no ak nechas cibulu odkrytu bude Ti smrdiet cela chladnicka 🙂
neodporucam nakrajat cibulu vecer na ranne varenie...vysvetlim prečo.
Zili sme v Dansku, internet sme doma nemali, tak sme isli do kniznice. Ja som si nakrajala cibulu do hrnca a zakryla, odisla som na 1.5 hodiny. Ked sme sa vratili, uz od vchodu do bloku sme citili totalny smrad...reku ktorý idiot vari na cely blok... cestou k nasmu vchodu som zistila 🥴 to bola moja nakrajana cibula 😆😆😆😆 susedia to na stastie prezili ale teda hanbila som sa jak pes aj keď o mne konkretne nikto nevedel...len to teda čuchali 2 poschodia nasho mini panelaka 🤦😁😁😁
Okrem cibule by som všetko nakrájala, zemiaky do vody, maso do dózy a do chladu..
Cibuľa sa má pripravovať len cerstva, pretože sa v nej uvoľňujú toxíny, nie je to zdravé..
@jana_eyre_2 áno, presne tak, cibulu nie
Cibula by sa nemala.skladovat nasupana aji nakrajana uvolnuju sa z nej toxiny..tu vzdy cistim a krajam nacerstvo.zemiaky kludne zaliat vodou.aj maso na kocky den dopredu
Cibulu nie, ziska zvlastnu pachut teda mne to po par hodinach vadi ked napr zabudnem kusok cibule niekde na tanieriku. Zemiaky mozes nakrajat ale daj ich do misky s vodou a maso mozes tiez ale ho daj do dozy a prikri
Bezne tak robim ked ideme varit gulas na chate... Vsetko vecer nakrajam, zemiaky zalejem studenou vodou,, maso a cibulu v nadobe este zabalim potravinovou foliou
môžeš... nepokazí.
len zemiaky daj do nádoby a zalej vodou - aby nezačali černieť.