Ahojte, uz roky robím vianočné medovníky podľa tohto receptu, lebo sú úžasné chuťovo, vydržia mäkké, avsak majú jednu chybičku krásy, alebo teda neviem co robím zle, po upečení niesu také krásne hneducke, ale sú také do siva, taka divná farba, každý rok sa to opakuje, stále na to zabudnem a idem piecť, a až potom vidím ze aha, niesu take krásne hnedé ale sú také chladno sivé... Napadlo mi pridať do cesta kúsok kakaa, myslíte žeby to pomohlo?
Recept je tento: https://www.sashe.sk/NatiArti/journal/medovnick...
Ano ja mam vela receptov kde ide aj kakao ale neprezen to.
ak davas kakao tak mas dat o tolko menej muky, to mi poradila cukrarka. Akoze chapes, das napr. lyzicu kakaa tak das o lyzicu menej muky. Pekne zafarbi a konzistencia ti ostane rovnaka.
Mozes, budu vyborne, ja tak robim. Aj krasne vyzeraju aj chutia lepsie
Skús časť cukru nahradiť kokosovým cukrom.
v obchode dostať perfektné korenie - volá sa perníkové korenie. Dávam ho do medovníkov a sú mega chutné a krásnej farby. Inak - áno dáva sa zarovnaná lyžica kakaa do medovníkov bežne.
Ja som dala minuly rok 1.x a boli chutovo skvele 😀 tmavsie len trosku, nedala som vela
s perníkovým korením by si nemusela dávať kakao. ani medovníkové korenie typu aníz, škorica... lebo všetko je v tom perníkovom korení.
Ja kakao nepoužívam a vždy mám pekné hnedé medovníčky. Používam ale tento recept už roky a vždy sa podaria. Niekedy nechám suché niekedy naplním ako kedy.
Recept:
400 g hladká múka,120 g med, 60 g hera,160 g práškový cukor, 2 vajcia, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny. Cesto dám do sáčku a na pol hodiny do mrazničky.
A potieraš ich po upečení rozšľahaným žĺtkom?
@vulka raz som potrela tym cukrovým syrupom co sa píše v recepte, no nikdy viac, len sa mi zlepili tie medovníky a ako ležali vedľa seba na stole, potom som už ďalší krát nepotierala ničím..
Ja po upečení potieram a sú vďaka tomu farebne krajšie. Ale mám iný recept ako Ty. Ja ho mám fakt medový 🙂
Ja davam aj trochu kakaa,ale zalezi tiez od toho,kolko a akeho pernik.korenia das. Niektore su tmavsie,ine bledsie.
Ja robím podľa tohto receptu https://www.mimibazar.sk/recept/44754/medovníčk... a sú krásne hnedé, pretože je tam dosť medu, ktorý pri pečení skaramelizuje. Svokra máiný recept (viac cukru a menej medu) a sú to také bledule nepeknej farby
Jasné aj ja dávam kakao tak 2 lyžice kôli farbe ale aj chuťovo sú lepšie