Môžem pridať kakao do vianočných medovníkov?

7. nov 2023

Ahojte, uz roky robím vianočné medovníky podľa tohto receptu, lebo sú úžasné chuťovo, vydržia mäkké, avsak majú jednu chybičku krásy, alebo teda neviem co robím zle, po upečení niesu také krásne hneducke, ale sú také do siva, taka divná farba, každý rok sa to opakuje, stále na to zabudnem a idem piecť, a až potom vidím ze aha, niesu take krásne hnedé ale sú také chladno sivé... Napadlo mi pridať do cesta kúsok kakaa, myslíte žeby to pomohlo?

Recept je tento: https://www.sashe.sk/NatiArti/journal/medovnick...

mery333
7. nov 2023

Jasné aj ja dávam kakao tak 2 lyžice kôli farbe ale aj chuťovo sú lepšie

saxana000
7. nov 2023

Ano ja mam vela receptov kde ide aj kakao ale neprezen to.

kvojtanikova
7. nov 2023

ak davas kakao tak mas dat o tolko menej muky, to mi poradila cukrarka. Akoze chapes, das napr. lyzicu kakaa tak das o lyzicu menej muky. Pekne zafarbi a konzistencia ti ostane rovnaka.

zenulkaaa
7. nov 2023

Mozes, budu vyborne, ja tak robim. Aj krasne vyzeraju aj chutia lepsie

thereisabear
7. nov 2023

Skús časť cukru nahradiť kokosovým cukrom.

zuzanapjat
8. nov 2023

v obchode dostať perfektné korenie - volá sa perníkové korenie. Dávam ho do medovníkov a sú mega chutné a krásnej farby. Inak - áno dáva sa zarovnaná lyžica kakaa do medovníkov bežne.

trema
8. nov 2023

Ja som dala minuly rok 1.x a boli chutovo skvele 😀 tmavsie len trosku, nedala som vela

zuzanapjat
8. nov 2023

s perníkovým korením by si nemusela dávať kakao. ani medovníkové korenie typu aníz, škorica... lebo všetko je v tom perníkovom korení.

cicinkova
8. nov 2023

Ja kakao nepoužívam a vždy mám pekné hnedé medovníčky. Používam ale tento recept už roky a vždy sa podaria. Niekedy nechám suché niekedy naplním ako kedy.
Recept:
400 g hladká múka,120 g med, 60 g hera,160 g práškový cukor, 2 vajcia, 1 lyžička škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny. Cesto dám do sáčku a na pol hodiny do mrazničky.

vulka
8. nov 2023

A potieraš ich po upečení rozšľahaným žĺtkom?

autor
8. nov 2023

@vulka raz som potrela tym cukrovým syrupom co sa píše v recepte, no nikdy viac, len sa mi zlepili tie medovníky a ako ležali vedľa seba na stole, potom som už ďalší krát nepotierala ničím..

vulka
8. nov 2023

Ja po upečení potieram a sú vďaka tomu farebne krajšie. Ale mám iný recept ako Ty. Ja ho mám fakt medový 🙂

iwesska
8. nov 2023

Ja davam aj trochu kakaa,ale zalezi tiez od toho,kolko a akeho pernik.korenia das. Niektore su tmavsie,ine bledsie.

anjelic
8. nov 2023

Ja robím podľa tohto receptu https://www.mimibazar.sk/recept/44754/medovníčk... a sú krásne hnedé, pretože je tam dosť medu, ktorý pri pečení skaramelizuje. Svokra máiný recept (viac cukru a menej medu) a sú to také bledule nepeknej farby