Môžem použiť rastlinný olej na pečenie perníkov namiesto Hery?

deer3
20. dec 2015

Viete mi poradit prosim ako upiect pernicky hez pouzitia Hery? Je rastlinny olej ok ako nahrada?

lucka1987
20. dec 2015

uprimne neviem si to predstavit, kedze je potrebny prave stuzeny tuk, aby cesto pekne drzalo pokope, ale nie som pekarka, no z praxe si mylsim, ze skor nie. ja ako nahradu hery pouzivam klasicke cerstve maslo v kocke

prevenar
20. dec 2015

- rastlinne oleje na pecenie ..specialne rozne margariny / stuzene tuky a pod su totalny humus. konzumuje to len niekto , kto nevie nic o zdravotnych rizikach takychto olejov. odporucam preluskat youtube na tuto temu.

- na tepelnu upravu , ani na varenie by si nemala pouzivat olej , ktory je tekuty za izbovej teploty. cize ti ostane - kokosovy olej , ghee a bravcova mast.

- na studenu kuchynu su dobre oleje - olivovym, tekvicovy ..

urcite sa vyvaruj repkovemu, slnecnicovemu , palmovemu a roznym margarinom

osobne na tepelnu upravu pecenie pouzivame hlavne kokosovy olej a obcas ghee . ghee si vyrabam sam. je to jednoduche. v mojom blogu mam navod na vyrobu.

sense
20. dec 2015

ja davam do kolacov normalne maslo ...

majdalenka23
20. dec 2015

rozhodne maslo ...obyčajné 82% a viac. Je super skombinovať pol masla a pol bravčovej masti...koláče sú potom krehkejšie a chutnejšie. A pre tých čo i myslia, že masť je niečo zlé tak opak je pravdou. Rastlinné tuky a hlavne stužené nám ku zdraviu neprospievajú... 😉

tenerifka
20. dec 2015

Nijake hokusy-pokusy, na perniky ci keksiky klasicke maslo.....

kachita21
20. dec 2015

Ja davam kokosovy olej kvoli alergii a spaldovu muku.

milota164
20. dec 2015

ja davam vsade obycajne maslo

zabina27
21. dec 2015

z oleja mozes upiect akurat tak normalny pernik na plechu, aj to sa hodi na vianoce 😉

slniecko35
22. dec 2015

Ja davam do vsetkych kolačov olivovy olej a vzdy to dopadlo dobre. Olej musi mat kyslost 0,4 lebo ma menej vyraznu chut a je vhodny prave na pecenie. Neviem či ho je na Slovensku dostat