asi to vyznie debilne, ale fakt neviem ..zajtra budem piect cele kura, ktore je namarinovane v slanom naleve. Kedze syn miluje kuraciu pecienku kupila som este 500g. Plan bol taky, ze to dam spolu na plech na 180stupnov, hodinu budem piect, vyberiem pecen a kura vypeckujem aby schrumkavela koza. Ale mama mi teraz hovori, ze to piect spolu nemozem, lebo kura je slane a pecen stvrdne. Nemate niekto skusenot? Dakujem za rady.
ja si ale pamatam ze moja starka bezne piekla kura z drobami, alebo kacku s pecenou v jednom plechu, tiez to bolo slane a chutilo to ok
Však skús a uvidíš.
Atvrdne bravcova nie kuracia. Kuraciu bezne solim jed ju restujem. Bravcovu az po odstaveni z ohna
Ja osobne by som spravila pečené kura a pečienku by som urobila zvlášť na cibuľke (na panvici, nie pečenú v rúre).
kuracia pečeň potrebuje oveľa kratšiu tepelnú úpravu než celé kura, takže keď to budeš piecť spolu rovnakú dobu, bude pečeň suchá a tvrdá. Urob ju radšej na panvici, bude oveľa chutnejšia
Mama ma pravdu. Daj zvlášť do pekáčika