Ahojte, možno blbá otázka, ale stane sa niečo, ak napr budem piecť kura 1hodinu a potom vypnem rúru (na čas, kým budeme na prechádzke s deťmi), a keď sa vrátime, znova zapnem a dopečiem? Nikdy som to tak nerobila, podla mňa by sa nemalo nič stať, ale pre istotu... Možno niekto z vás to má tak overené aj s inými jedlami, ďakujem ☺️
áno môžeš... nič sa nestane.
môže sa stať že po hodine bude už Ok..
Za hodinu bude kura upecene
Ďakujem ☺️ no ja to zvyknem hodinu pod alobalom dusiť a potom dat preč alobal a dopiecť do chrumkava..
Ja bezne peciem kura (konkretne stehna) len na 100stupnoch,aj dve tri hodky..supnem na 5min na maximum ruru,potom stiahnem na 100 a idem v pohode aj prec z domu..a vzdy je vyborne,makkucke
@tani777 a môžem sa spýtať, prečo je lepšie piecť 3hodiny na 100 stupňoch ako hodinu a pol na 200? Šetrí to energiu ci je kura chutnejšie?
@tani777 preč z domu? ak nik nezostane doma tak to je pekný risk...
@deti95060810 No, ak pise ze ho necha na 100 stupnoch tak 100 stupnov ti nema ako co zapalit a ked ma casovac tak sa jej vypne ked potrebuje aj keby sa zdrzala.
Neviem,tak to muzovi poradil kuchar 😁 ale je makkucke a stavnate..moja mami aj svokor ked robia kura,tak je suche..na viac stupnoch a kratsie..ci to je tym,neviem..ale tak ja mam odskusane 😊
@deti95060810 co ja viem 🤷♀️ bezne tak varim aj peciem..take,co sa na malo stupnoch a dlho robi,a zatial sa mi nic nestalo..
je chutnejsie, lepsie sa pomaly prepecie, aj chut je vyraznejsia. Ja napr. varim kuraci aj hovädzi vyvar skoro 20 hodin a ma uplne inu chut ako narychlo vareny.
@hiro len raz som nechala práčku na chvíľu bez dohľadu. resp. som odišla na dvor nakŕmiť psa, mačku, pustiť sliepky....
prišla som o 15 min. a prvé čo ma zarazilo že prečo práčka stále ťahá vodu... hneď som vedela aj odpoveď.... všetko voda vytekala z práčky von. voda bola nielen v kúpelni, ale aj na chodbe, v kuchyni, išla do obývačky.... upratovala som pekne dlho.
@deti95060810 fiha, ja bezne nechavam pracku, ruru, sporak pusteny a idem von🫣😂
Ja som raz takto piekla veľký kus diviny, pieklo sa to dlhé hodiny a potrebovala som upiecť aj koláč, tak som na tých cca 40 minút to mäso vybrala, upiekla koláč a potom ho zase vrátila späť dopiecť. Nič tomu nebolo.
@deti95060810 to je fakt na porazenie, ale z elektrickej rúry s časovačom autorke voda nevytečie
Za 1,5 hod pri 200°C ti neprikryte zhori a prikryte sa rozpadne na kasu.
@oli18 mam to odskúšané, nikdy to nie je na kašu ☺️ vždy to mam mäkké a kožu mierne do chrumkava...
Inak dnes nakoniec deti spali dlhšie, takže som stihla upiecť na komplet pred prechádzkou
Ďakujem za pomoc, nabudúce sa nebudem báť rozdeliť čas pečenia na 2x.
Mozes