Ahojte keďže na internete som sa dočítala rôzne názory a nemám s tým skúsenosť tak skúšam tu. Robili ste niektorá kysnuté cesto na vianočku a nechali cez noc v chladničke následne ráno upiekli? Bola dobrá?
Ano, ja to robím aj s cestom na pizzu alebo wafle. Vecer spravím cesto, ráno alebo doobeda použijem. Treba ho ešte dobre rukami prepracovat a potom už ako obvykle (rozdělit, zapleties, necháš podkysnúť a pecies). Mne sa to takto osvedcilo, cesto je vlacnejsie a jemnejsie.
Vianockove cesto obsahuje vela masla, to cez noc v chladnicke stuhne a lepsie sa s nim pletie a aj sa lepsie upecie
@barka1 správne som pochopila že cesto spravíš a hneď do chladničky? Nenechavaš kysnúť vonku napr na linke a potom do chladničky
Áno, správne.
Ja bezne nechávam cesto kysnut v noci v chladničke. Vianočku som z neho nerobila, ale snad to tu niekto potvrdí.
A len pripomeniem, ze cesto má cez noc kysnut, nemá sa dat do chladničky vykynute.