Môžem jesť rybu po dátume spotreby?

katarina092
19. nov 2023

Ahojte,
Mam taku otazku, davali by ste varit lososa ak je den po datume spotreby? Je trochu mazlavy na niektorych castiach, tie som radsej vyhodila a som predtym celu rybu preplachla v octe a potom oplachla vodou, ale neviem ci je to dostacujuce..

Dakujem za odpovede

viestta
19. nov 2023

Rybu by som vyhodila

diewcatqoo
19. nov 2023

Rybu urcite nie. Parkrat sa mi stalo aj to, ze som ju vyhodila este pred datumom spotreby, lebo sa mi zdalo, ze je prilis mazlava a smrdi.
PS. preplach v octe? To tak preplachujes rybu stale alebo len preto, ze je po datume spotreby?

viky173
19. nov 2023

urcite by mi ani nenapadlo ju jest, obzlast ak je na niektorych miestach mazlava

marianarem
19. nov 2023

@katarina092 Nejedla by som to, mozu tam byt uz bakteriami navyrabane toxiny, ktore sa neznicia ani tepelnou upravou. Syn mal raz otravu morskymi plodmi, neboli ani len blizko datumu spotreby, boli tepelne upravene a aj tak veru nic prijemne. Ozaj ze otrava.

katarina092
autor
20. nov 2023

@marianarem ako sa to prejavovalo?

marianarem
20. nov 2023

Tak tu veceru s morskymi plodmi vobec nestravil, nad ranom to z neho vyslo a potom este 5-6× zvracal. Potom aj horucka cez 38 a velka malatnost a take divne stavy, ze bolo vidiet, ze ho bud boli cele telo, alebo nieco ine sa s nim deje, sam nevedel povedat co. Len poplakaval, obzeral sa a robil take gesta, akoby sa chcel niecoho zbavit. Mal 3 roky vtedy, takze nejake informacie podat nevedel. Na druhy den po vyspati bol uz uplne fit, len enormne vela cikal, naozaj akoby sa detoxikoval.

simca06022011
20. nov 2023

rybu by som nejedla. Presne pre toto u nas ryba, ktora sa hned do jedneho dna nejde varit, davam do mrazaku...