Ahojte. Môže sa jesť 3 dní uvarená ryza? Robila som ju v piatok večer. Dakujem 😅
@belasy_motylik hej bola. Dakujem
Prečo by sa nemohla? Pozri, ochutnaj a budeš vedieť.
Podla najnovsieho co mi vyskakuje po kadejakych profiloch je, ze ryza a pasta starsie ako 24h by sa nemali jest - po 24h sa zacina rozmnozovat nejaka bakteria, ktora moze byt dost skodliva.
Nejedla by som, sprav si novu
3 dni stará ryža ….to už chutne nebude
Uvar si novú, veď tomu venuješ 5 min a potom sa to už vari samé
My jeme aj tyzden staru :D kedze ja vzdy vsetko varim na tyzden. 🙂
Uplne v pohode.
Úplne v pohode. Ak bola celý čas v chladničke nemôžu sa tam množiť žiadne baktérie. Veď tam nebola dva týždne takto.
Ryza je velmi nachylna na mnozenie bakterii. Ja ryzu neodkladam vobec, max par hodin od uvarenia. 3 dni je podla mna dost. Ok, mam histaminku, tak to riesim trocha viac, ale 3 dni mi pridu vela aj na "zdraveho" cloveka
Uz sme jedli aj starsiu. Ak nesmrdi alebo nechuti inak, v pohode ju zjedz
ja nejem uz ani na druhy den ryzu, presne, rozmnozuju sa tam bakterie, uvarim tolko, kolko sa akurat skonzumuje
@x_mery_x týždeň je masaker, ja varím na 2 dni
To fakt niektore jete tyzdnove jedlo?
@prasiatko30 hej hej je to pravda, toto som už dávnejšie čítala. Ani ohrievat ju nieje spravne. Mnohí to tak robíme ale pre telo to není dobre. Nič, uvarila som novu.
@x_mery_x asi som strašne fajnová ale nejem ani trojdňové jedlo, nech bolo skladované kdekoľvek. Ryžu max na druhý deň z chladničky, veď to potom nemá ani chuť.
Po 24 hodinach v uvarenej ryzi zacina bujniet plesen, ktoru volnym okom nieje vidiet. Treba varit kazdy den cerstvu ryzu
@x_mery_x napis jedla, ktore jes tyzdnove..
@jozko_z_lesa inac máš pravdu 🤣🤣🤣👍 keď to človek prepočíta na hodiny..🙂
Co viem, tak varená ryža by sa nemala jest po viac ako 24 hodinách. A vlastne už by mi ani nechutila, ryžu robím fakt "na posedenie". Teda neostáva do druhého dňa
@prasiatko30 Bacillus cereus. Ryža je na jeho množenie extrémne náchylná, preto ju treba po uvarení čo najrýchlejšie schladiť a dať do chladničky. Vylučuje toxín, tzn. opätovné ohriatie nepomôže a človek sa môže veľmi ľahko otráviť.
Ak bola celý čas v chladničke tak jej nie je nič.