Baby malý ma v sobotu oslavu chcem mu upiecť tortu môžem si upiecť klasické piskotove cesto dnes večer a zajtra ozdobiť? Prosím a v čom ho môžem skladovať normálne v sáčku vydrží?
podla mna uplne v pohode mozes, ale do mikrotenoveho vrecka by som ho asi nedavala, ako je vyssie napisane, folia je jednoznacne lepsia volba.
@simca06022011 ďakujem pekne 😊náhodou vy mi neviete poradiť?
Obyčajnú upečenú piškótu skladujem v rúre, príp. vyloženú hore na sporáku, odokrytú, alebo prekrytú utierkou, do chladničky ju dávam, až keď je na nej nejaký krém.
@dzarika ja si platy peciem samostatne najradsej. Ale aby sa nemrvilo, davam orechy (ak deti mozu) a zo 2 lyzice oleja, nie je potom tak sucha.
Mam recept na 4 vajcia. Odvazit z nich cele aj so skrupinou 3 ks a tolko praskoveho cukru (davam ale radsej menej, ale nie o moc, lebo ten cukor ma dolezitu ulohu pri naslahani), oddelim si zltky od bielkov, zltky dam slahat s cukrom. Dam si zovriet vodu a pridavam 5 lyzice pomalicky, ako sa lahaju zltky, vola sa to nadstavovany korpus. V tomto kroku potom pridam tie 2 lyzice oleja. Vyslaham to do peny. Osobitne si vyslaham bielky so stipkou soli. Odvazim polohrubu muku (tolko, co vazia tie 3 vajcia) alebo ked davam orechy, tak dam trochu orechov a tu vahu dorovnam mukou. Do toho prasok do peciva, zamiesam. A potom RUCNE vmiesavam do zltkovej zmesi tie bielky a muku na striedacku, necapnem to naraz, aby mi to nesplaslo. A ked chcem mat rovby korpus, tak vymastim len spodok formy. Cesto sa potom neklze pri peceni. A nepiect dlho, aj to vysusuje. Ale je ine, ked pecies takto po 1 plate alebo cely, ze ho chces prerezat. Tie vysoke mne sa moc nedaria. Tak to robim takto. Upeciem si ich 3. Alebo max. upeciem na 2x, ze dam viac vajec a upeciem kakaovy a druhy svetly a prerezavam len 1x, mam ich potom akoby 4. Pomedzi to plnka. No ja to nemam rak echt presne a vedecky, mozno Ti daju lepsi recept.
Ja peciem klasicku piskotu. Na ten priemer urob z 10vajec a prerezes ju. Z bielok vyslahas tuhy sneh. V inej miske vyslahaj zltka s 10lyz.cukru do peny a pridas muku a polku snehu. Zvysok snehu primiesas zlahka vareskou. Skvela piskota
@petulda333 ďakujem jednoduchá to mi úplne staci
@dzarika je skvela. Nie je zaco
Najlepsie tak. Upiect, trochu ochladit, zabalit do folie a do chladnicky do dalsieho dna, cesto ostane vlhke
mozes, ja dam do folie a do chladnicky. ALe zvacsa uz stred plnim hned a potom dozdobujem dalsi den.