Ahojte mam recep na slané koláčiky palmarin bryndza múka zltko a soľ 😂 nakoľko ja som doma som doma s malým dieťaťom muž doniesol z obchodu namiesto palmarinu toto 👇 môžem to teda dat miesto toho palmarinu? 😂 Ďakujem
je to normálny margarín, len v inom obale, nič tým nepokazíš
Áno. Ja už roky nepoužívam Palmarín ani Heru - ako postupne prešla výroba do Poľska, tak mi proste tie maslá smrdia v koláčoch. Používam obyčajné maslo a vždy v pohode. Takže podľa mňa aj toto bude v pohode.
@uriva takže môžem to skúsiť? 🙂 :D ja už som povedala mužovi ci nevie čítať palmarin napís a o. Ako veľký odborník ved toto je to iste mi zadrel tak neviem ci ho nenechám aj na piecť keď mu to tak dobre ide
urcite to mozes pouzit, v zasade je to jedno, je to len rozdielny nazov - palmarin, alebo toto, je to tuk na pecenie.
ja vsade aj v starsich receptoch od babky davam len obycajne maslo, to je v podstate najlepsie, aj ked samozrejme drahsie, nez toto, ale teda nepokazis nic
Ďakujem ja ani neviem aký je rozdiel medzi margarinom a palmarinom 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Palmarin je znacka - ako Rama, Veto, Perla… obycajny margarin (nie maslo)
Myslím si, že to bude úplne v pohode
jasne, kludne daj. ja som s tymto uz tiez piekla a vyslo normalne ako aj s inym tukom na pecenie.
daj, je to taky isty shit ako palmarin. stuzeny tuk, co upchava cievy.
Maslo maslo obycajne, to je najlepšie, najchutnejšie, "najzdravšie" na pečenie zo všetkých tychto tukov
@krisbar ja sa nepýtam na čo je to dobre a co upchava cievy!
Mozes
.ja som fo medovnikov dala maslo klasicke..dnes do limeckych dam heru lebo ju mam doma
@henka123123 ďakujem 🙂 tak idem na to
@uriva to fakt sa vyrabaju v polsku ? :o a ja to kupujem, ze vsak pise vyrobene na slovensku - teda palmarin to ma na 100%. Al etiez premyslam nad tym prejst na maslo, tych kolacov tolko nepeciem cez rok (iba na vianoce som dva balenia minula), tak mi to nebud eluto dat kvalitnejsie suroviny
@evica17 V roku 2012 som nastupovala do novej práce v BA a kolegynin syn robil v Palme - a ona mi to povedala, že akurát v lete presunuli výrobu(syna vyhodili ako aj ostatných) a všetko z Palmy sa vyrába už iba v Poľsku - maslá aj olej. A ja, že šak z toho varím/pečiem, rozdiel nevidím. No jo, časom to fakt začalo chutiť inak a bolo mi jasné, že prečo. Tak som postupne prešla na obyčajné maslá radšej a keď mi začali smrdkať aj vysmážané rezne v Raciol oleji, tak aj na inú značku toho. Teraz sa v podstate Palme vyhýbam, kde môžem, a naozaj, keď dakto z neho pečie a jem koláče, tak presne viem - mne tá chuť je strašne nepríjemná.
je tam napísané perfect for baking and cooking - skvelé na pečenie a varenie 🙂 Ja by som to asi riskla :D