Môžem dať 16 mesačnému dieťaťu hroznový cukor?

kiwi82
13. dec 2011

Moja mamka mi káže, aby som dávala malej hroznový cukor, aby sa jej zvýšila chuť do jedla. malá má 16 mesiacov a obedy do nej len ťažko dostanem. vypľúva kúsky mäsa, chleba s niečím tiež neche, práve jej idú stoličky, tak to môže byť aj tým ale takto špekuluje už asi do 11 tich mesiacov. krvný obraz mala v celku ok. trošku znížené železo, zatial jej dr. nič nepredpísala, len berieme kvapky c bion multi. mamičky, máte skúsenosti s hroznovým cukrom? naozaj má také účinky, že môže podporiť chuť do jedla? a je vôbec vhodný pre malé dieťa? ďakujem.

mysenac
13. dec 2011

Čítala som, že podporujem chuť do jedla a dodáva energiu, moja sestra namáčala dcére do hroznového cukru dudel, keď nemala ani pol roka (takže ublížiť to asi neublíži,ale ja to veľmi neschvaľujem)...ale vyskúšaj a uvidíš, možno zaberie 😉 veď ju s tým nebudeš napchávať každý deň...môj syn je slabý jedák od malička, teraz má 5 rokov a s jedlom bojujeme doteraz, krvný obraz má tiež ok, len má znížené železo (doktor mu ho aj pred rokom predpísal - vraj aj na zvýšenie chuti - a mala som pocit, že pomohlo, ale keď sme prestali užívať bolo po chuti) V škôlke papá pekne, 😒 asi keď je v kolektíve a vidí aj ostatné deti, ale doma naďalej bieda.

heln
13. dec 2011

samozrejme, že môžeš dávať hroznový cukor (glukopur), je to jednoduchý cukor a je rozhodne vhodnejší pre malé dieťa ako normálny cukor (z repy), či podporí chuť do jedla to neviem, ale určite jej bude jedlo chutiť viac keď bude osladené. a potom cukor je výživa pre mozog. na krabici je uvedené vhodné dávkovanie.

snehulienka
13. dec 2011

hroznovy cukor je ok, aj ked je otazne ci to poriesi chut do jedla. tak by som to asi neriesila

vulka
13. dec 2011

Osobne pochybujem, že zvýši chuť do jedla. Skôr by som povedala, že dieťa zasýti a nebude chcieť jesť ani tú trošku čo zje obvykle.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mataharyy
13. dec 2011

No teda já nevím, spíš bude jak naspeedovaná 😅 A může se ti stát že vlivem sladké chuti už ti nesní vůbec nic... 😝 Hroznový cukr je rychlej zdroj energie a ne prostředek na zvýšení chuti do jídla 😉 No a asi jí těžko budeš sladit maso atp. takže tudy cesta taky nevede... Myslím že to má spoustu dětí, můj syn taky nejí už dlouho, dostat do něj nějaké jídlo (krom jogurtu a rožku) je pomalu nemožné, ale sem tam má chutě, třeba rajská, tu byl schopnej jíst i pětkrát do týdne, ale teď už se to lepší a začíná jíst normálně 😉

salma22
13. dec 2011

moja mala ak nechcela papat tak som vysadila vsetky sladkosti aby sa napapala a pomohlo teraz jej davam sladkosti na pridel okrem ovocia to papat musi 🙂
ale nedavala by som hroz cukor bude mat len enrgiu nemyslim ze by to zvysovalo chut do jedla 😒

cikyta
13. dec 2011

Hroznový cukor je od 3 rokov veku dieťaťa a kedže má povzbudzujuce učinky, ja by som to malému dieťaťu ešte nedavala....Skus miernejšiu formu vit.B napr. http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...

zuzka1008
13. dec 2011

naša malá je tiež dosť prieberčivá, vždy ju musim niečim zaujať aby som ju nakrmila, pozerame rozpravky ...

ajca123
13. dec 2011

Kazdy ma svoj nazor na hroznovy cukor a na obyc cukor a ked mam byt uprimna tak som za hroznovy 🙂
Moj prvy syn raz dostal strevnu chripku,ale tsku ze nas chcela lekarka dat do nemocnice a to mal skoro 2r. ale mali na infekcnom plno a aj som rada lebo doma je doma. A predpisala nám prisnu dietu a do kuliska som mala davat hroznovy cukor.. A od te doby casto kupujem tento cukor lebo je lepsi ako obyč...