Môžem 7 mesačnému robiť zásmažky z hladkej múky?

kvietik
14. jan 2012

ahoj,mozem robit polievky pre 7.mesac.babo z bielej muky? neporadite mi nejake recepty pre taketo male babo co ste robievali vy,dakujem.

renatka737
14. jan 2012

ja si myslim ze hej ja som mojej male robila polievky od 6mes. aj kremove, aj zo zasmaskami...

exupery
14. jan 2012

nie,zahusti kukuricnym,zemiakovym skrobom....
Cuketova polievka-na oliv.oleji spenit cibulku,cesnak,prisadt zemiak na kocky,mrkvu,bobkovy list,doliat vodu,do polomakka varit,potom pridat cuketu na kocky a cervenu sosovicu,ked je vsetko makke odstavit.Mala ju miluje este aj teraz-ale uz trosku osolim,a pridam nove,a cierne korenie vcele.

janka_pn
14. jan 2012

mozes

maminka11
14. jan 2012

nie, detom sa nema davat zasmaska - polievka - kusok kuracieho maska, mrkva, zemiak, potupne pridat brokolicu, cukynu - nemusi sa davat vsetka zelenina naraz
alebo maso kuracie,drobna cestovinka, mrkva
az neskor pridavat spenat, vajicko

alami
14. jan 2012

Nie. Smažený olej najlepšie čím dlhšie nedávať a určite nie v 7 mesiacoch. Stačí povariť rôznu zeleninku, zmixovať a hotovo. Tam netreba zahusťovať. Ak by si predsa chcela, tak si daj hladkú múku do vody a nalej do polievky. zahustí rovnako a nie je to smažený olej 😉
Po druhé - múka = lepok, už má tvoj drobec lepok zavedený?

seminkads
14. jan 2012

zasmazka by sa babam robit nemala, ak chces polivku zahustit mozes skusit nemliecne kase-ryzovu, kukuricnu, alebo rozmoc(rozmixuj)kusok chleba, rozku, alebo rozvarenym zemiakom, alebo zavar krupicu, ja som malej davala(a stale davam) najradsej obyc zeleninovu(aku mam taku dam) prip pridam kuracie masko, ryzu, bezvajecnu cestovinu(pismenka), vajicko. mozes uvarit mrkvu s ryzou, mrkvu vo vode rozmixuj a pridaj ryzu

bamartinka
14. jan 2012

Ahoj, nie, zasmazku urcite nedavaj. Je na webe veľa stránok s detskými jedlami. Ja mám aj 2 knižky "Varíme malým deťom" a i. Stránka s receptíkmi napr.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7383

zajo79
14. jan 2012

Zahustuj spaldovou krupicou alebo ryzovymi vlockami

marta742
14. jan 2012

ak chces tak mas kopec receptov-dokonca napisanych od kolkateho mesiaca deti mozu aj v casopise MAMA a JA,predavaju sa i na bazare.ja som si receptiky vystrihla a urobila vlastnu kucharku pre svoje deti. 😉

tenty
14. jan 2012

zasmazku urobit mozes, mozes vsetko co uznas za vhodne, ale z hladiska zdravej vyzivy a predchadzania chorobam traviaceho traktu sa zasmazky takto malym detom neodporucaju... existuje viacero vhodnejsich sposobov ako polievocku zahustit, aj ked ja to robim tak, ze dam varit v mensom mnozstve vody a ono sa tym varenim vlastne zahusti samo 😉 popripade daj do polievky hrst ryze, nastruhany zemiak, pseno, psenovu kasu, ryzovu kasu, ovsene vlocky a polievka je hustejsia a daleko zdravsia 😉

aklimka81
14. jan 2012

nie, zasmazenu polievku by som nedavala.. ja ked som chcela dat hustejsiu polievku, tak som dala varit roznu zeleninu s maskom a na konci som dala trocha krupice na zahustenie a chvilku este povarila. no a do hotovej polievky par kvapiek olivoveho oleja...

tea333
14. jan 2012

polievka sa da krasne zahustit POLENTOU. zasmazky urcite nie,naco davat sprazene maslo alebo olej tak malemu babatku? uplne staci ak bude polievka husta so zeleninou, prip maskom

sona_123
14. jan 2012

ja tiez nezasmazujem. celiakia sa objavuje stale viac a viac. bohate postaci zeleninova polievocka s kuskom maska! mali sa jej este neobjedol. uz som pridala aj drobne ovsene vlocky a mozem povedat, ze aj ta mu chuti 😉

bianca
14. jan 2012

preco chces zahustovat mukou pre zak male babo?Ja som vzdy robila hustejsiu polievku zeleninovu a rozmixovala ponornym a nechybala ziadna zapraska

divoska
14. jan 2012

prosim v dobrom, ale take nerobim ani 17 mesacnemu a uz davno ani tomu 35 rocnemu... polievky zahustujem ryzovou alebo amarantovou mukou /samozrejme da sa aj obyc muka alebo krupica ci polenta ako tu baby spominali a podobne/ a pripadne davam trochu kvalitneho orechoveho alebo semienkoveho oleja da sa aj hocijaky rastlinny samozrejme /stary na to doteraz nedosiel a to mi vsetky zdrave veci inak odhali a patricne ofrle... 😀 /

pici
14. jan 2012

NIE nepouzivaj ani zatrepky ani zasmazky. zahustuj nastruhanym zemiakom

jabadaba
14. jan 2012

joj, v ziadnom pripade. Klasika slovenske zasmazky nie su zdrave. A vobec nie vhodne pre task male babatko. Ono este lepok nemoze. Pre babatko mas krmu jednoduchu. Staci kusok mrkvicky, kusok zemiaka, trochu hrasku, vo vode povaris, pridas par kvapiek olivoveho oleja, mozes trosilinku petrzlenovej vnatky. Pomixujes a mas hotovo. Tam nepotrebujes ziadnu muku. Mixujes az ked odoberies pripadne nadbytocnu vodu, ak by sa Ti zdalo, ze by to bolo velmi riedke tak si do misticky extra odoberies vody, pomixujes a ak treba zriedit, tak tym "vyvarom" a hotovo. Takto to mozes obmienat, raz das mrkvicku, raz cukinu, tekvicku a pod. Tusim od toto mesiaca sa da uz aj masko skusat. tak das kustik maska varit, k nemu nasledne popridavas podla fantazie zeleninku a zas pomixujes. Masko mozes nahradit neskor vajecnym zltkom uvarenym na tvrdo. 😉

abbie
15. jan 2012

rozhodne nie!

kilian
15. jan 2012

urcite nie...

cubana
15. jan 2012

v 7 miesiacoch este len postupne zaradujes lepok, takze len v malinkych davkach postupne pridavas do jedla trolinku rozmrveneho rozteka alebo chlebika alebo to co pisala teny
zasmazku najskor po roku aj to sporadicky by som odporucala

vianne
15. jan 2012

zahustit polievocku mukou alebo krupickou mozes, ale neodporuca sa zasmazat s olejom, kvoli preprazaniu tukov. Zahustit sa da aj roznymi vlockami, ryzovou mukou, rozvarenym zemiakom a pod.

jana201
2. mar 2013

@bamartinka ahoj nemate na predaj prosim vas tu knizku neviem ju nikde zohnat dakujem.....

mamkabeika
2. mar 2013

Ja nerobím zásmažky ani nám s manželom a už vôbec nie dieťaťu...

pralinka25
2. mar 2013

ja nerobim zasmazku ani nam dospelakom malemu som to nikdy nedavala. nemyslim ze by na to zomrel ak by zjedol zasmazenu polievku 😀 ale nezda sa mi to bohvie ako zdraviu prospesne.
kazdy ma svoje chute svoj nazor a svoje zvyky takze zalezi od teba co si z odpovedi tu zoberies.

ale da sa zahustovat roznymi sposobmi. ja najcastejsie zahustujem bud rozvarenym zemiakom malemu som varila zeleninku vzdy v mensom mnozstve vody tym to po popuceni alebo vymixovani bolo huste alebo pouzivam na zahustenie ryzove pohankove psenove lupienky. to staci nasypat do vody netreba smazit na oleji ani masle. niektore vitaminy sa vstrebavaju s tukmi takze po dovareni som pridala bud olivovy olej ktory by sa tepelne upravovat nemal alebo niekedy kusok masla. skus mozno si zvyknete aj vy s muzom robit to bez zasmaziek.

hori
2. mar 2013

zasmazka nie, ale zvyknem zeleninovu polievku zahustit detskou krupicou a rozpustit v nej kusok masla...