Varila som kuracie maso s paradajkami a paprikou a urobila som toho viac ako som chcela. Môžem to dať do pohárov s víčkami a zavariť? Ak áno, ako presne?
@raszuz a musí byť v chladničke?
Nie je jedniduchsie dat do mrazaku? Ak budu pohare zle umyte ci nechyti viecko distabe sa bublinka vzduchu moze to skysnut.
do mrazaku
Podľa mňa môže,ale môžeš dat do mrazničky a bude to jednoduchšie.
nemám mrazák, len výparník 😕
Maso sa zavara aj 3-4h a este nie je istota, ze je dobre zavarene. Preto v zavodoch vyrabajucich masove konzervy (aj sklenene) zavaraju pod tlakom (v autoklave), kde sa dosiahne teplota vyssia ako 100st.C. Ak chces odlozit uvarene masove jedlo na neskor, tak v chladnicke ti vydrzi max. 2-3 dni a v mraznicke cca 1/2 roka. Ale ja by som najma teraz v lete nezavarala maso do pohara a vobec by som ho nenechala mimo chladnicky.
Je pravda, ze niektori ludia si hotove jedla zavaraju napr. na dovolenky, ale ak je v nich maso, tak dost riskuju.
Vriace dať do pohárov, je potrebné použiť víčka na sterilizáciu mäsa - biele a šup na cca 45 min do tlakového hrnca. Mäso, polievky, všetko....
určite nie,,skôr do mrazáku, kde ti to vydrží dosť dlho...keď to zavaríš, budeš mať všetko rozvarené, rozblbtané...
Paprika 1,5e kg, pardajky 2e za kg, maso cca 5e kg, za necele 10e si idete pokazit zaludok a zdravie?
Snáď sa s tým nebudeš babrať a ešte riskovať, že to nedopadne dobre. Až toľko si toho snáď neuvarila. Takže dnes dojesť a vybavené.
Úplne bežne takto zaváram jedlo. Sme iba dvaja a variť v jedno litrových hrnčekoch sa mi nezdá super nápad. Normálne uvarím, čo mienim naložím do pohárov a zaviečkujem.
Do hrnca dám zohriať vodu aby bola riadne teplá a tie horúce pohára tam naložím a nechám cca 1/2 až 3/4 hod. sterilizovať. Robím tak všetko a celé roky. Ešte sa mi nič nepokazilo a ani sme z toho nemali žalúdočné ťažkosti. Je pravda, že poháre mám v chladničke a tak do cca 1 mesiaca spotrebujeme. Aj teraz mám v chladničke taký mäsový základ napr. na guláš, omáčku na špagety, mexické mäso, paprikáš, fašírky a bravčové aj kuracie rezne.
No čo budem len dva rezne robiť? Urobím zopár, dva zjeme a ostatné skončia v pohári.
Tak je to tak na 3 dni pre dvoch. Keby mám mrazák, dám to tam, ale mám len výparník. Tak som chcela vedieť, či je možnosť zavariť. A samozrejme, mimo chladničky to nemám. Ale ten výparník mám odskúšaný, že tam nič nezamrzne. Je dobrý tak akurát na maslo, tvaroh a pod.
@dadis Nepovažujem to za prácu naviac. Som tak zvyknutá už snáď aj 40 rokov. Manžel robil na montážach, jedlo si brával so sebou, nemal inú možnosť. Syn býval na internáte, mal intoleranciu na niektoré potraviny, tiež som mu takto robila do pohárov. Synovia sa venovali športu, chodili po celej republike, stravu brali so sebou. Ešte stále máme s manželom svoje podnikanie, stretneme sa akurát pri obede a večeri, hodím pohár do mikrovlnky, urobím len prílohu a máme hotovo. Takže mne na tom ani nepríde nič naviac, už je to automatické 🙂
@kazuso podľa mňa je to tiež výhoda, keď človek nemá čas, alebo keď príde po dlhšej dovolenke domov a nie je nič nakúpené. Len ja s tým nemám prax ani skúsenosti
Nezaváram. Vriace nalejem doplna do pohárov, dám viečko (šroubovacie), utiahnem, otočím hore dnom. Po vychladnutí šupnem do chladničky.