Môže kysnuté cesto stáť cez noc?

emily84
13. nov 2012

Nemala som cas upiect kolace cez den a mam zarobene kysnute cesto, mozem ho nechat tak, resp. ako ho uskladnit cez noc aby som upiekla kolac zajtra?

voskovaeva
13. nov 2012

ano mozes 🙂

miskakyska
13. nov 2012

...už nebudú také nadýchane..lebo cesto bude moc prekysnuté...si myslím 🙂 však daj zajtra vedieť,ako sa vydarili 🙂

dukokatka
13. nov 2012

nebudu dobre lebo cesto prekysne.

katarinak498
13. nov 2012

no ano môžeš ho nechať ale daj ho do chladnicky .... ja som to neskušala ale kamoška to bežne robí a aj tu kdesi na nete som čítala že nechat vykysnuté cez noc v chladnicke....

jaja28
13. nov 2012

môze, daj do chladnicky, ja tak robim langose, polovicu spravim hned, a druhu polovicu cesta davam do chladnicky a robim na druhy den, zatial boli vzdy vynikajuce a nevidela som rozdiel medzi cerstvými a tými robenými na druhý den 🙂 koláč som neskúšala, daj vediet aky bol..... 😉

taniellita
13. nov 2012

Mozes, ja som tak raz vyskusala, lebo sa mi nechcelo robit uz nic z druhej polky cesta a v pohode... spasalo sa to za par minut a nikto nic nespoznal :D

janinah
13. nov 2012

vypni koníka a choď piecť,do polnoci času dosť 😉

ankaevka
13. nov 2012

zatiaľ som do chladničky dávala iba cesto na langoše, to tam môže stáť aj dva dni....zarábam ho s klasickým kváskom a dávam ho do mikroténového sáčka...vyskúšaj a zajtra uvidíš 😉

miskap2111
13. nov 2012

Určite cesto treba dať do chladničky. Ráno (alebo pred tým, kedy budeš koláče piecť) cesto premiesiť a nechať podkysnúť.

anulienka166
14. nov 2012

na langose mozno ano, ale na kolac??neviem skor nie..uz nebudu take nadychane ako pise @miskakyska

traktor
14. nov 2012

..cesto uz nebude take ako ma..ine je cesto na kolace a ine na langose..kto pecie, ten rozdiel uz pozna 😉 ..taka zachrana..dat do chladnicky..rano vybrat, nechat chvilku na teplom mieste, zapracovat do cesta prasok do peciva, poriadne premiesat, nechat postat asi 10 minut a môzes s cestom dalej pracovat..prasok do peciva odporucam, aj ked cesto nechce nakysnut..je to taka prva pomoc, skoda vyhodit kopu surovin len preto, ze cesto nenakyslo 😉

mahalo
14. nov 2012

v chladnicke neprekysne..neviem ako na kolace..ale napriklad na pizzu je najlepsie ked sa necha cez noc postat v chladnicke 😉 pripadne ho zamraz, to je tiez ok. Teda co sa tyka pizz, langosov a podobne..to vobec nevadi. Ale neviem ako to je na kolace - to mam vzdy cerstve. Kazdopadne skus a sama uvidis do buducna. Ale urcite to bude jedle ;)

stanislavao
14. nov 2012

si myslim, ze ked je cas sediet pri pc, tak by bol cas aj vypiect kolac. ved ked je cesto nakysnute, tak je to zalezitost 10-15 minut roboty. cesto vam v chladnicke pocka, ale co je to za kolac zo vcerajsieho cesta?

natal12
27. máj 2019

Pripajam sa aj ja môže stať kysnuté cesto na zemiakové pagáče v chladničke? Prekladané? Ďakujem

vica1991
27. máj 2019

My sme v práci zarobili večer cesto,dali do chlaničky,ráno vybrali,počkali 10 min.a bolo dobré...

natal12
27. máj 2019

@vica1991 a čo ste piekli pagáče tiež? Lebo každý zas hovorí že to nie je dobré lebo prekysne. Tak neviem .a stačí podľa vás ho nechať v miske a prikryté handrou?🙂

simca06022011
27. máj 2019

V chladničke

simca06022011
27. máj 2019

A pagáče sa väčšinou nechávajú celú nič kysnúť 😏 záleží od receptu... Preto ich robím malo 😁

vica1991
27. máj 2019

@natal12 cestá sme mali iba rozgramážované,položené na nerezových plechoch...ale tak tam celá chladnička slúžila iba na toto iné potraviny v nej neboli.Podla mna doma zakryť 🙂

janka1011
26. mar 2022

Poradí mi niekto? Potrebujem na zajtra pagáče, ale nemám čas sa s nimi zabávať, môžem ich spraviť dnes večer a už vykrojené na plechu dať do chladničky a ráno upiecť? Je to kysnuté cesto.