Nemala som cas upiect kolace cez den a mam zarobene kysnute cesto, mozem ho nechat tak, resp. ako ho uskladnit cez noc aby som upiekla kolac zajtra?
...už nebudú také nadýchane..lebo cesto bude moc prekysnuté...si myslím 🙂 však daj zajtra vedieť,ako sa vydarili 🙂
nebudu dobre lebo cesto prekysne.
no ano môžeš ho nechať ale daj ho do chladnicky .... ja som to neskušala ale kamoška to bežne robí a aj tu kdesi na nete som čítala že nechat vykysnuté cez noc v chladnicke....
môze, daj do chladnicky, ja tak robim langose, polovicu spravim hned, a druhu polovicu cesta davam do chladnicky a robim na druhy den, zatial boli vzdy vynikajuce a nevidela som rozdiel medzi cerstvými a tými robenými na druhý den 🙂 koláč som neskúšala, daj vediet aky bol..... 😉
Mozes, ja som tak raz vyskusala, lebo sa mi nechcelo robit uz nic z druhej polky cesta a v pohode... spasalo sa to za par minut a nikto nic nespoznal :D
vypni koníka a choď piecť,do polnoci času dosť 😉
zatiaľ som do chladničky dávala iba cesto na langoše, to tam môže stáť aj dva dni....zarábam ho s klasickým kváskom a dávam ho do mikroténového sáčka...vyskúšaj a zajtra uvidíš 😉
Určite cesto treba dať do chladničky. Ráno (alebo pred tým, kedy budeš koláče piecť) cesto premiesiť a nechať podkysnúť.
na langose mozno ano, ale na kolac??neviem skor nie..uz nebudu take nadychane ako pise @miskakyska
..cesto uz nebude take ako ma..ine je cesto na kolace a ine na langose..kto pecie, ten rozdiel uz pozna 😉 ..taka zachrana..dat do chladnicky..rano vybrat, nechat chvilku na teplom mieste, zapracovat do cesta prasok do peciva, poriadne premiesat, nechat postat asi 10 minut a môzes s cestom dalej pracovat..prasok do peciva odporucam, aj ked cesto nechce nakysnut..je to taka prva pomoc, skoda vyhodit kopu surovin len preto, ze cesto nenakyslo 😉
v chladnicke neprekysne..neviem ako na kolace..ale napriklad na pizzu je najlepsie ked sa necha cez noc postat v chladnicke 😉 pripadne ho zamraz, to je tiez ok. Teda co sa tyka pizz, langosov a podobne..to vobec nevadi. Ale neviem ako to je na kolace - to mam vzdy cerstve. Kazdopadne skus a sama uvidis do buducna. Ale urcite to bude jedle ;)
si myslim, ze ked je cas sediet pri pc, tak by bol cas aj vypiect kolac. ved ked je cesto nakysnute, tak je to zalezitost 10-15 minut roboty. cesto vam v chladnicke pocka, ale co je to za kolac zo vcerajsieho cesta?
Pripajam sa aj ja môže stať kysnuté cesto na zemiakové pagáče v chladničke? Prekladané? Ďakujem
My sme v práci zarobili večer cesto,dali do chlaničky,ráno vybrali,počkali 10 min.a bolo dobré...
V chladničke
A pagáče sa väčšinou nechávajú celú nič kysnúť 😏 záleží od receptu... Preto ich robím malo 😁
Poradí mi niekto? Potrebujem na zajtra pagáče, ale nemám čas sa s nimi zabávať, môžem ich spraviť dnes večer a už vykrojené na plechu dať do chladničky a ráno upiecť? Je to kysnuté cesto.
ano mozes 🙂