Ahojte, poprosim o radu baby čo majú skúsenosti s kysnutým cestom.
Potrebujem mať skoro rano upečené čerstvé osie hniezda a moja otázka je, či si môžem pripraviť cesto už večer, natrieť, zrolovať, nakrajat, prenocovat v chladničke a ráno už len upiecť. Alebo radšej vstať o 5 a cele to spraviť ráno?
Dakujem
jasne. mne napriklad z chladnickoveho kysnutia vzdy pecivo a kolace viac chutia, ale to skor preto, ze vtedy davam menej drozdia.
Ja vždy do.kysnuteho pridam na 1kg muky 1/2 prášku do pečiva a 3/4 kocky drozdia
napr. original langose, sa robia len z kysnuteho cesta, ktore bolo v chladnicke.
@ria2248 ahoj robila si tie osie hniezda vtedy?
@markaterka ahoj áno ale išla som na istotu a spravila som ich ráno 😀 cesto do chladničky vyskúšam nabudúce
@ria2248 na langoše cesto robím bežne takto, ale na osie hniezda som si ešte netrúfla
@markaterka veď práve… tiež som si netrúfla keď som ich ráno chcela mať vydarene
kľudne môže cesto nocovať v chladničke...
bežne tak robievam