Môže jesť 8 mesačné dieťa lososa?

bobana297
23. jún 2017

ahojte dnes idem robit lososa moze ho aj moj 8 mesacny syn?

adriannasvk
23. jún 2017

Ahoj. Myslim,ze na lososa je este dost maly, mne napr.syn lososa vyzvracal ked som mu ho skusila dat ked mal okolo roka,dr mi vysvetlila,ze losos je dost tazky pre male deti....takze kupujem radsej napr pstruha duhovaneho a toho spapa v pohode...vyskusat mozesza to nic nedas,uvidis ako zareaguje....🙂

ratira
23. jún 2017

Spravila by som mu ho na pare alebo len tak jemno sa sucho upeceny ci na papieri alebo na grilovanej panvicke. No po pravde by som zacala tym lososom na pare a samozrejme s koreninami oooopratrne. Daj potom vediet, ci chutilo.

bobana297
autor
23. jún 2017

ja ho robim len tak na olivovom alebo na masle tak teraz neviem suseda ze mozem radsej jak pstruha 😑

adriannasvk
23. jún 2017

@belllinka tiez pravda,ja ak nemam lososa vylucne z Norska dovezeneho a nie umelo chovaneho nekupujem....mame dost nasich kvalitnych ryb,ktore by som radsej zvolila ako lososa este k tomu pre take male babo🙂 raz som ho kupila v obchode a to ako som spominala,mladsi prudom zvrackal az kym nemal prazdne brusko a ten starsi sice zjedol ale nadsene sa netvaril a to ma ryby rad....ja mam dobre skusenosti s tym pstruhom len vo vode uvarit alebo na pare.

adriannasvk
23. jún 2017

@bobana297 mne dr odporucila radsej sladkovodne ryby a ked som jej povedala o pstruhovi tak odobrila,vypada ako losos,da sa krasne odkostit,ja pinzetou pred pripravou vyberiem cely ten rad,pekne nahmatam prstami a mam vybavene....teraz su uz chlapci vacsi takze jemne maslo pridam do vody a trosku sol,bylinku nejaku....vyskusaj za to nic nedas,ak zje tak super ak nie skus inu rybu,losos je dost vyrazny...a bavala by som ho naozaj len vynimocne a radsej zvolila ine ryby...nevidim dovod preco pstruh nie,tieto ryby su nam blizsie,necestuju pol sveta,zmrazene a ktovie kde chovane atd.....skus vo svojom okoli pohladat nejakeho dodavatela cerstvych ryb napr a kup cerstvu,naporcuj a sup do mrazaku co nepouzijes a aspon vies kde si a kedy kupila🙂

bobana297
autor
23. jún 2017

@ratira no uz spapal dala som mu ho zeleninou a chutilo mu 😃 uvidime ci sa nieco zmeni v stave alebo nie 😊

adriannasvk
23. jún 2017

Tak je super ked chutilo🙂 uvidis co,moj tak po par hodinach sa pogrckal az....ale ak mozem poradit,striedaj urcite aj s inou rybou😉

lorela
23. jún 2017

Morské ryby sú vhodné až po roku dieťaťa a vzhľadom na mimoriadne znečistené moria sú vhodnejšie menšie ryby ako veľké (tuniak, losos).
A pochádzajúce z lovu a nie z chovu.

opuska
24. jún 2017

joj takto skoro by som este asi nedavala, teda nam to vsetkym "smrdi" nam aj detom, takze u nas sa ryby velmi nerobia ale keby som im nejake davala tak jednoznacne az od nejakych dvoch rokov, mne aj rok pride teda malo..

cmeliak87
24. jún 2017

Losos je údajne najtoxickejsia potravina na svete ...pravidelne konzumovať neodporúčam

autumn11
25. jún 2017

ja som prvý krát dala rybu v deviatich mesiacoch, ale čerstvo chytenú mojím mužom - zubáča. Morské by som nedávala, lebo v nich je dosť veľký obsah škodlivín z toho sajrajtu, čo je vo vode a čím ich kŕmia. Ešte tak možno z lovu, ale tie sú dosť drahé. Celkovo sú asi lepšie naše sladkovodné ryby.