Môže ísť teplé jedlo do chladničky?

14. júl 2024

Ahojte, vždy mám dilemu, či môže ísť teplé jedlo do chladničky... Párkrát sa mi stalo, hlavne teraz v lete, že sme napr. na víkend šli preč a nechcela som to nechať chladnúť mimo chladničky, aby sa to v tom teple nepokazilo... A pri otvorenom okne to tiež teraz v lete nevychladne, môže sa tam niečo pokaziť, zraziť v tom vylúčené teplôt čo ide len o chladničku, že bude dávať vyšší výkon, lebo sa zrazu oteplí?

dkethe
14. júl 2024

Jedlu sa nestane nic, ale pre tu chladnicku to je ako sama pises, velmi zle.
Mozno lepsie planovat. Akoze po vikende prides domov a vratis sa k jedlu spred troch dni?

elanor
14. júl 2024

Nic sa tomu nestane. Nerobi sa to len preto, aby si setrili naklady na elektriku. Lebo ked capnes horuce/teple do chladnicky, tak sa prostrediw v chladnicky ohreje z toho, senzor teploty spusti chladnenie chladnicky skor a dlhsie ako bezne, cize minies tak viac elekrony ako je bezne, a pri vyuctovani budes musiet nacriet viac do penazenky. Castne a vyzane kolisanie teplot moze viest k rychlejsiemu opotrebeniu chladnicky, cize dalsi vyrazny vydavok - kupa novej chladnicky, lebo stara pojde do vecnych lovist.
O nic ine nejde. Jedlu sa nic nestane.

dadis
14. júl 2024

Posla mna do chladnicky ist moze, vyvar takto v lete ale chladim v dreze v studenej vode, aby som ho uplne horuci do chladnicky nedavala, ale teply ho do chladnicky v pohode dam. Neviem si predstavit ho nechat niekolko hodin chladnut.

dadis
14. júl 2024

Ale snazim sa v lete varit jedla, ktore zjeme hned po dovareni a nevarim do zasoby

januska12323
14. júl 2024

Uvaríš, preložíš do studeného hrnca ak sa dá, dáš do drezu, pustíš studenú vodu, keď vychladne strčíš do chladničky. Čím chladnejšie tým lepšie, pre jedlo aj chladničku. Snáď to nenecháš cez víkend vonku.

barbie1981
14. júl 2024

Ja dávam všetko schladiť do drezu až potom to dávam do chladnicky

autor
14. júl 2024

Ďakujem vám baby ❤️
@dkethe ja som šla na víkend preč, ale muž sa vracal zo služobky na druhý deň večer, tak som mu nechávala jedlo v chladničke.... Zase tieto otázky od veci, aby ste len ľudí posudzovali a kritizovali... Snažím sa plánovať, ale nie vždy to časovo človek stíha tak ako by chcel...

butterflyeffect
14. júl 2024

Ja som prave citala ze chladnicke to neublizi ale ze vraj to znizi trvanlivost jedla, ze po vybrati z chladnicky je sanca ze sa skor pokazi… skusenost nemam, nedavam teple do chladnicky. Ak potrebujem rychlo zachladit napustit studenu vodu do drezu a dam do nej hrniec…