Morčacie mäso deň po záruke

3. mar 2024

Ahojte,použili či vyhodili by ste mäso deň po zaruke? Nesmrdi ani nič len či nemôže byť zle už?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
volterra
3. mar 2024

@sheila121 do kontajnera nie, ale radšej darovať niekomu pre psa.

janai1
3. mar 2024

nič tomu nebude...

pribinak
3. mar 2024

Deň po záruke? Veď úderom polnoci sa to mäso v chladničke nepokazí
Pokial nezapácha a nemá zmenenú farbu tak kľudne ho použi

To je nejaká nová móda na koni, že všetko hádzať do kosa?

egonsk
3. mar 2024

@pribinak no ked su bohate, nech vyhadzuju, kto ma trosku rozumu riadi sa aj stavom potraviny, nielen datumom na etikete. 😉 Uz sa prestavam cudovat, ze niekto je schopny uvarit pokazene maso - ved este bolo pred datumom spotreby 🙄 ... a vyhodit este zdrave maso - ved uz je hodinu po spotrebe...

zuzuliennka1
3. mar 2024

rozbal ho, a zistis. vona, vzhlad. pokazene maso nevhodne na konzumaciu “neprehliadnes”, to je 100 a 1.
den po tom datume vyrazenom na obale mu nic nie je, ale spracuj ho hned. nie take, ze nalozit do nejakeho pacu a urobit neskor. ked uz, urobit hned

buberova
3. mar 2024

Ak mu nič nie je, kľudne ho priprav.. mňa tu na koníku už neprekvapí že čo nie je eko-bio-racio z yeme sa považuje sa "hazard so zdravím". Toto slovné spojenie si pamätám z diskusie kde pani napísala že jesť mäso z Kauflandu je hazard so zdravím.

januska12323
3. mar 2024

Vyhadzovať nepokazené potraviny lebo sa mi už nepáči dátum? Mala by si sa naučiť vážiť si jedlo. Pri mäse ľahko zistíš keď sa pokazí, stačí otvoriť obal.

patus_2
3. mar 2024

Ak nesmrdi a nemá inú farbu, ani konzistenciu, tak ho poriadne umy v studenej vode a normálne príprav na obed. Veď prejde dostatočnou tepelnou úpravou.

biglovemom
3. mar 2024

A myslis ze to mäso vie ze mu konci zaruka?😳😳😳
Sak to ovonaj a uvidis pre boha🫣

Ja kupila mäso v zaruke a bolo pokazene, asi nevedelo citat😂

ildiko36
3. mar 2024

tiež nevyhadzujem mäso 1deň po zaruke keď nepáchne, namoč to kus do octovej vody a potom oplachni, keď nepachne kludne to uvar.

autor
3. mar 2024

Vyhodila som ho nebudem riskovať

ildiko36
3. mar 2024

mohla si to aspon darovat niekomu kto ma psa

karolina04
3. mar 2024

@egonsk presne tak tiež som minule kúpila kuracie prsia boli ešte v záruke 3 dní aj vyzerali normálne no smrdeli ako vajce,,,, tak leteli do koša nedám také ani psíikovi neriadim sa len zárukou ale aj cuchom alebo okom

annm81
3. mar 2024

@biglovemom Závisí - ak nemá z chladničky výhľad na kalendár a hodiny, tak nevie. Strašné toto plytvanie potravinami. A že Slováci sú chudobní... ešte som nevidela chudobných vyhadzovať nepokazené jedlo.

biglovemom
3. mar 2024

@annm81 😂😂😂😂vyhlad

Presne hrozne toto ja ocucham ochutnam a vidim citim ci je to jedle…kolko x sme jedli jogurty par dni po datume a nic tomu nebolo…

klip0
3. mar 2024

Treba sa riadiť stavom potraviny. To jedlo nevie či je 23:59 alebo už 0:01 a ani sa nepokazí z večera do rána.

Ja inak tak nemám rada keď niekto povie "letelo by to do koša/kontajnera" na nejaké jedlo. Príde mi to úplne až ako povýšenecke plytvanie jedlom. (Nenarazam naozaj na nikoho z tejto diskusie ani to nieje voči nikomu konkrétne myslené)

vler
3. mar 2024

@klip0 presne taky pocit mam ja; dbam na to aby som potraviny zuzitkovala a dohliadam na ne. A ja si extra davam pozor na maso- ved to bol zivy tvor.

autor
3. mar 2024

@ildiko36 nemám v okolí nikoho a cestovať 45 km kôli tomu nebudem

ildiko36
3. mar 2024

@vler mozno bol zivy tvor ale napr divinu nechavaju dozriet a potom spracuju, to by som zase ja tak nezjedla.
Čo som bola v nemecku polovnici čo zastrelili bažanta do slova nechali par dni a potom to spracovali..

annm81
3. mar 2024

@ildiko36 Podľa mňa to, že to bol živý tvor, bolo myslené tak, že keď už týrame nejaké zviera (ako inak nazvať chovy zvierat?), tak by sme mali mať aspoň toľko úcty, aby sme to mäso nejako zužitkovali. Utýrať živého tvora, ktorý cíti bolesť a strach, len preto, aby sme ho hodili do smetiaka je doslova hriech.

mira0611
3. mar 2024

Ahoj.Pozri sa v predoslom byte som mala taku slabu chladnicku, vybalila som maso, bol este v zaruke a bolo pokazene, tak to letelo do kosa.
Teraz mam velmi dobru chladnicku, ovocie, maso, zelenina sa ovela pomalsie kazi. Kludne to pouziz ked to nesmrdi nic Vam nebude.

saxana000
3. mar 2024

Farba a vona je pre.mna rozhodujuca.dnes som otvorila sacik so.zmesou do polievky..zaruka bola az do utorka..maso zelene slizke a smradlave tak som pekne o.7.rano sadla do auta a isla do obchodu pre nove..niekedy mam maso aj den po zaruke a je v pohode..

ildiko36
3. mar 2024

@annm81 uplne stebou suhlasim, zrejme nie mne si chcela venovať tento prispevok

vler
3. mar 2024

@annm81 uplne si ma pochopila