Mleté rezne - skladovanie v mrazničke

4. okt 2024

Prosím Maminy, poraďte mi prosím tie čo máte skúsenosť takto s mrazenim. Zarobila som si maso na mleté rezne (maso- syr- šl. Smotana) polovicu som obalila a bude na pár dni a rozmýšľam že čo stou druhou polovicou už by to bolo veľa , ako to najlepšie zamraziť ? Obalené ? Alebo už aj vysmazene?

lilianka28
4. okt 2024

Mne sa najlepšie osvedčilo vypražiť, nechať vychladnúť a zavákuovať.
Ak viem, že ich spotrebujem do cca 2 týždňov, tak dám len do chladničky. Ak chcem uskladniť na dlhšie, tak šupnem do mrazničky.

patka06
4. okt 2024

Vytvarovať rezne, uložiť na tácku a nechať zmraziť jednotlivo.
Potom si ich uskladníš po porciách, koľko potrebuješ.
Nerozmrazovať a rovno vyprážať.

autor
4. okt 2024

@patka06 aj ich môžem obaliť a tak dat do mraziaku?

patka06
4. okt 2024

áno aj obaliť, pripraviť tak, aby sa dali hneď vyprážať

i_v_a_n_a
4. okt 2024

Ja som ich takto obalené mrazila tak, že som ich poprekladala papierom na pečenie, aby sa nezlepili. A potom šupla do sáčku. Boli v pohode 👍
Ale aj to zmrazenie najskôr na tácke, a potom zabaliť a odložiť bude rovnako fungovať.

penelope11
4. okt 2024

Ano, tiez som obalila, neprazila a zavakuovala. Po troch tyzdnoch som ich vytiahla z mraziaku a boli ako cerstve. A moznoze este lepsie 😀

viestta
4. okt 2024

mrazim aj surove, porozkladane na tacke, potom ich zosypem do sacka, pred tym ako ich potrebujem necham mierne rozmrazit a dokoncim. Zmrazujem ej upecene, tiez na tacke a potom zosypem do sacka.

zlatica99
4. okt 2024

@viestta A tie upečené potom ešte raz vysmažíš, alebo upečieš, keď ich vyberieš?

katesmith
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
4. okt 2024

@zlatica99 nie, len zohrejem v mikrovlnke alebo na suchej panvici prehrejem

oli18
5. okt 2024

Urcite nie upecene. Surove, po rozmrazeni vyprazis, budu cerstve. Bezne mrazim mlete surove polotovary.