Prosím Maminy, poraďte mi prosím tie čo máte skúsenosť takto s mrazenim. Zarobila som si maso na mleté rezne (maso- syr- šl. Smotana) polovicu som obalila a bude na pár dni a rozmýšľam že čo stou druhou polovicou už by to bolo veľa , ako to najlepšie zamraziť ? Obalené ? Alebo už aj vysmazene?
Vytvarovať rezne, uložiť na tácku a nechať zmraziť jednotlivo.
Potom si ich uskladníš po porciách, koľko potrebuješ.
Nerozmrazovať a rovno vyprážať.
@patka06 aj ich môžem obaliť a tak dat do mraziaku?
áno aj obaliť, pripraviť tak, aby sa dali hneď vyprážať
Ja som ich takto obalené mrazila tak, že som ich poprekladala papierom na pečenie, aby sa nezlepili. A potom šupla do sáčku. Boli v pohode 👍
Ale aj to zmrazenie najskôr na tácke, a potom zabaliť a odložiť bude rovnako fungovať.
Ano, tiez som obalila, neprazila a zavakuovala. Po troch tyzdnoch som ich vytiahla z mraziaku a boli ako cerstve. A moznoze este lepsie 😀
mrazim aj surove, porozkladane na tacke, potom ich zosypem do sacka, pred tym ako ich potrebujem necham mierne rozmrazit a dokoncim. Zmrazujem ej upecene, tiez na tacke a potom zosypem do sacka.
Urcite nie upecene. Surove, po rozmrazeni vyprazis, budu cerstve. Bezne mrazim mlete surove polotovary.
Mne sa najlepšie osvedčilo vypražiť, nechať vychladnúť a zavákuovať.
Ak viem, že ich spotrebujem do cca 2 týždňov, tak dám len do chladničky. Ak chcem uskladniť na dlhšie, tak šupnem do mrazničky.