Nenašla som žiadnu diskusiu, kde by sa postupne dopĺňali recepty, ktoré máte odskúšané a ste s nimi spokojné. V receptári, ani na stránke Miomatu som napríklad nenašla žiadny recept na kašu v kombinácii so zeleninou, pretože taká je pre detičky ľahšie stráviteľná než s ovocím. A samozrejme by sa zišlo vedieť či tie recepty, ktoré sú direkt od Miomatu,sú naozaj dobré alebo je lepšie nejaké ingrediencie pridať, nahradiť alebo ubrať, aby bol príkrm chutný a podľa vašich predstáv. Chcem vás poprosiť,aby ste používali hashtagy a uvádzali aj, či ide o recept pre dieťatko (prípadne aj od koľkých mesiacov) alebo skôr pre dospelých.Ďakujem.
Ahoj, ja pridávam posledný recept (lebo si ho ešte pamätám🙂 )
Polievka z maslovej tekvice :
maslová tekvica, cibuľa, cesnak, davidkovo korenie, polka batátu, kokosová smotana a kari. BOla fantastická!
Obmeny pre deti :
Maslová tekvica, davidkovo korenie a batát od 6M
Maslová tekvica, davidkovo korenie, batát a kokosová smotana od 10M
a ak pridáš aj cesnak a cibulu, 1+,
kari sa smie kusok pridať od 1,5 roka.
Ja som robila akurát teraz mandľové mlieko, dala 100g mandlí. Celkom fajn vyzerá, chutí tiez nič moc ale to som už zvyknutá ,🤣 myslíte,že ta mandlova drit sa môže použiť do kaše?
@jenkka
Hey,take mdlé, že? Na orechy bacha. Nevieme ako boli skladovanie, kým k nám prišli z obchodu. A zároveň, voľným okom je na orechoch ťažko postrehnútelna pleseň. Preto odporúčam namočiť do vody cez noc, ráno zbaviť šupky. Ak pracuješ rovno s tými bez šupky, tak namočiť na noc do vody s kvapkou citrónovej vody. A pre lepšiu chuť,L ešte pred tým ako ich supnem do miomatu, ich opečieme na sucho na panvici a bud pridám datlovy sirup, alebo jednu datlu. Je potom chuťovo lepšie, plus ta datla zvysi obsah vlákniny.
Ahojte, ja davam do mlieka (makoveho aj mandloveho) aj ryzu. Asi 1,5odmerky maku a 0,5 odmerky ryze. Mlieko je jednak trosku hustejdie (nie uplne vodove), viac mi vyhovuje takato konzistencia. A druhy dovod - miomat som kupovala aj z ekonomickeho hladiska. No a mandlove mlieko ked si nanho musim kupit lupane mandle... tak tl vyjde skoro ako z obchodu. Cize v kombinacii a ryzou je to aj lacnejsie 😉
Inak mam recept na taky hrncekovy rychly lahky kolac kde sa davaju aj zbytky mlieka. Do jednej davky dam zbytky z makovehl aj z mandloveho. Rodina ho (este stale 😂😂) miluje 🙂 🙂
Keďže ja mám Miomat krátko,nemám toho odskúšaného veľa,ale aspoň to málo napíšem.
#makove_mlieko
Postupovala som podľa receptu Miomatu - 2 odmerky maku prepláchnutého na program pre výrobu mlieka.Mne osobne sa zdalo mlieko trochu slabé,nabudúce skúsim použiť o jednu odmerku maku viac.Ak máte niekto skúsenosť alebo tip,či sa dá ešte využiť po scedení mlieka mak,tak mi prosím napíšte.
#brokolicova_polievka
Postupovala som podľa receptu,ale nedala som až 300 g brokolice (možno tak 250 g),lebo by mi tam už nevošiel zemiak (stredne veľký). Z brokolice som použila len ružičky,lebo som to chcela na večeru pre drobca 7-mesačného.Polievka bola fajn,ja by som ocenila ešte hustejšiu (možno by to chcelo ešte jeden zemiak navyše).Do hotovej polievky som pridala trošku bezvaječných cestovín,aby bola polievka sýtejšia.
#pšenová_kaša
Toto bol môj pokus,lebo som chcela kašu pre malého.Použila som 2 a pol odmerky pšena (prepláchla som ho horúcou prevarenou vodou) a cca 200 g tekvice obyčajnej (priznám sa,že som zabudla odvážiť,takže len odhad množstva píšem).Program mash/soup a bola výborná,hustá,malému chutila.Na dochutenie som pred jedením pridala trošku oleja bio repkového.