Ahojte baby, chcela by som sa spytat tych co vlastia Miomat.: Je mozne v nom robit smoothie s pouzitim jogurtov, smotany a pod? Ja viem ze je to vegansky hrncek ale co sa tyka smoothie sme zvyknuti pouzivat biely jogurt. Myslite ze mozem? Nerada by som ho pokazila 🙈
@ink a aky je rozdiel napr medzi mandlovym mliekom ked ho pripravim cez Raw funkciu a Vegie milk? Iba v teplote ohrevu? Neviem totiz ako je lepsie ho robit aby nestratilo vitaminy. V knizke receptov je napr mandlove mlieko robene cez funkciu Raw ale napr makove cez Vegie milk
@laura222 ahoj ahoj, v podstate tým, že ich spravís na VeggieMilk nič nepokazíš, je tam iný ohrev. Raw je okolo 42° a VeggieMilk tuším 72° ale už si to nepamätám dobre. Ja som bola na kurze varenia s Miomatom, a tam vraveli o mandlovom, že je dobré robiť v programe Raw, lebo čím nižčia teplota pri výrobe mlieka, tým viac živín sa zachová. Avšak, treba ho potom rýchlejšie spotrebovať. 2-3 dni max v chladničke. Ak robíš pri tej vyššej teplote na VeggieMilk, tak vydrží max.5.
Ale nezlakni sa tej planej chuti, ja tam pridávam aspoň jednu ďatlu.
A ten mak by som asi odôvodnila tým, že potrebuješ zasa pri nom ako pri olejnatom semienku, aby sa uvolnili z neho tie oleje pri vyššej telote, ale to len tipujem a nemám to overené 🙂
@laura222 ahoj,tym,ze program smoothie je bez varenia a len mixujes,tak mozes. 🙂