Baby zvládnem ako žienka, ktorá nepecie mini pavlovky?podelíte sa o recept a grify ako na to?ďakujem🙂
Ja robím na 6 bielkov 200g cukru, 1PL škrobu a 1ČL octu. Najskôr polotuhy sneh, pridať cukor a vyšľahať do tuha, pridať škrob a ocot a prešlahať. Dať na plech a do rúry vyhriatej na 200 st. na 1,10h. Hneď po vložení do rúry znížim na 110. Dopečené sú keď sa dajú jednoducho odlepiť od papiera. Na krém len mascarpone a šľahačka. Moc necukrím lebo korpus je sladký. Ovocie na vrch.
No mne sa napríklad mini pavlovky nikdy nepodarili ale normálna Pavlova z 2 korpusov áno 🤷♀️
6 bielok - 200g kryst.cukru - 1PL kukuričný škrob - 1ČL citrónová šťava
Z bielok prešlahat polotuhý sneh potom postupne aj na 4x cukor prisýpať ,riadne nechať zašľahať do tuhá (cca 5min to trvá v robotovi) a na konci jemné vmiešame škrob a šťavu.
Keď robím korpusy tak dávam 150°C / 60 min
Síce zhnednú ale sú super .na 110°C sa mi nikdy nepodarila.Potom rúrú jemne pootvoriť a nechať odpočinúť do vychladnutia.
A na koniec ľubovoľne naplniť krémom 🙂
uz dlhsie chcem vyskusat aj doma spravit, lebo zakazdym len kupujem od cukrarky. tak poskusam aspon vase recepty, ked ich mate uz overene 🙂
Ďakujem vyskúšam...ja sa bojím, že to prešľahám🙂)ja ani šľahačku neviem vyšľahať len sľúbila som to dcére a mám vyzvu
Nemôžeš to prešlahať keď je tam toľko cukru. Stačí keď to bude také tuhé že keď vyberieš metličky zo snehu bude ten sneh taký postavený a tá špička sa ti nezleje
Ono to budeš slahat dlho, ale ten cukor sa musí rozbiť, čiže žiadne kryštáliky...
To by aj mna zaujimalo. Tiez sa na ne chystam,ale nepeciem iba obcas,nemam taku zrucnost,tak to stale odkladam