Ako ho konzumujete alebo pripravujete,dostala som ho a neviem čo snim,ešte sme nikdy nepapali ,dik
medvedi cesnak znamena pre naš organizmus na jar obrovsku zdravotnu bombu .Môžeš si ho najemno nasekat na chlieb potrety maslom alebo natierkou alebo dat do gulasu k masu pokrajany do polievky urobit pesto -do mažiara dame medvedi cesnak piniove oriešky alebo vlašske orechy slnečnicove semienka parmezan olivovy olej všetko pekne v mažiari rozmliagat nie rozmixovat -použijeme do cestovin masa na šalat atd ,ma všestranne použitie podla fantazie prajem dobru chut a vela zdravia
Ja ho milujem surovy,ale nasla,som u mamy v Slovenke recepty,tak ich chcem vyskusat. Kremova polievka,morcacie maso na kapii a medvedom cesnaku, pesto z neho je tam ako recept tiez..len cez telefon,mi,nejde pridavat foto.:((
Aj tu som nasla nejake 🙂 http://medvedicesnak.sk/kategoria/recepty/
@babulka82
ahoj, mladé lístky môžeš pokojne na chlebík , samozrejme umyť, osušiť a posekať ako pažitku alebo cibulku
staršie lístky môžeš pripraviť na spôsob špenátu , alebo ak ho máš dosť veľa, tak si ho umy , osuš (poriadne, aby neostala ani kvapka vody) , posekaj, daj do čistej fľaše a zalej olivovym olejom. Nechaj luhovať 14 dní v chladničke, potom to preceď a olej môžeš skladovať aj rok v chladničke - používať do zálievok na šalát
alebo si môže spraviť tinktúru - očistené, posekané listy zaleješ vodkou a necháš 14 dní na teplom mieste, potom preceď a skladuj v chladničke - používa sa ako liek 30 kvapiek denne po jedle - je to super na krvny tlak, cievy a pod...