Ahojte, nejaký recept na medový krémeš? Teda skôr na tie medové pláty aby neboli tvrdé prosím 🙂
Ďakujem
Ja robím tento https://www.mimibazar.sk/recept/9105/uuuzasny-m...
@kmysiakova ja robím medový kremes, pláty robím podľa tohto receptu.
https://najrecept.sk/recept/medove-kremese-troc...
@kmysiakova
Môj odskúšaný recept. Každý "čerstvý" medový plát je tvrdý, po naplnení a odležaní zmäkne.
MEDOVÝ KRÉMEŠ
25 dkg hladkej múky, 1 lyžica rumu, 1 lyžica medu, 1 lyžička sódy bicarbóny, 1 celé vajce, 1 žĺtok, 5 dkg masla, 10 dkg práškového cukru = zmiesiť a upiecť 2 pláty
KRÉM:
I. 1 l mlieka, 2 zlaté klasy, 4 žĺtky, 4 lyžice hladkej múky, 1 vanilkový cukor = uvariť kašu, nechať vychladnúť
Vymiešať 20 dkg cukru + 20 dkg masla a vmiešať vychladnutú kašu
II. 2 šľahačky (aj práškové) vyšľaháme s 2 stužovačmi
Na prvý plát natrieme plnku zo zlatých klasov, na ňu dáme vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým plátom. Vrch polejeme čokoládovou polevou
@sandra_kul
Áno, ja si robím medové pláty (medový krémeš, medové rezy...) sama, vlastnoručne. Nezdá sa mi to náročné ani zložité, takže nevidím dôvod, aby som si ich kupovala. Okrem toho ich domáca "výroba" nie je ani finančne nákladná.
@sandra_kul ja si robím sama a nie je to až taká makačka, celkom v pohode aj horšie som už robila 🙂 a chuť je samozrejme neporovnateľná, kto si netrúfa na pláty dajú sa aj takéto koliečka https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76708/med...
@sandra_kul robím a je to úplne jednoduché, len zo začiatku sa mi stalo že sa zlomili. Zmäknú keď dám plnku a nechám oddýchnuť
ja robím tento: https://tortyodmamy.sme.sk/recept/zakusky/medov...
inak som neskúšala ten kupovaný medový plát. asi vyskúšam
@ivetz myslíte, že aj bez tej polevy na vrchu pekne zmäkne napr cez noc?? Dávnejšie som robila ale uz neviem podla akeho receptu a veru moc nezmäkol ten vrch
Podľa mňa určite - na medový krémeš síce vždy dávam čokoládovú polevu, ale napr. medové rezy niekedy iba ozdobím - pofŕkam čokoládovou polevou. Zmäknú vždy. Inak tie medové záležitosti sú veľmi vďačné - čím dlhšie, tým lepšie - mäkšie 🙂
@sandra_kul ja robim tento http://raspberrybrunette.blogspot.com/2015/12/m...
super, tak to sa možnože aj ja niekedy na toto odhodlám🙂 podľa receptu to vôbec nevyzerá tak zložito ako som si to predstavovala.
@sandra_kul robim uz len tento, je jemny a makky - nestvrdne...drzim palce, ja takto robim aj marlenku
@birika a skúšala si toto cesto aj na krémeš?
@sandra_kul ja ich robim rucne sak to je max robota na hodinu... 😃
@kmysiakova ano, aj na tie
@ivetz
@birika
@ivette1223 baby viem,stara tema,medovy kremes robim vzdy doma ale vcera som ho spravila na dnesnu oslavu,supla do chladnicky a vrchny plat mam stale tvrdy to sa mi este nestalo.da sa to nejako zachranit?
mňa by napríklad zaujímalo, či tie medové pláty niekto aj reálne robí akože vlastnoručne, alebo to každý len kupuje na hotové? je mi jasné, že s tým bude asi riadna papračka, ale podľa mňa to musí chutiť oveľa lepšie doma robené.