Dobrý deň.Vceta som piekla medovníky z kúpeného cesta v obchode Mislela som,že budú mäkké,ale žiaľ stvtdli.Dala som ich do krabice,čo robiť aby boli mäkké? Ďakujem
@patka06 jablko položiť na medovníky,alebo dať má medovníky servitku a potom jablko?
@maminuska33 bez servítky, len jablko - môže byť viac kusov a medovníky, dózu poriadne zavrieť
400 ghladká múka,170 g práškový cukor,50 g maslo
2 ks vajcia, 3 PLmed1, KL sóda bikarbóna,1 KL korenie do medovníkov a po upečení hneď vrele potrieť vajíčkom ešte .
Cca 180-190stupnov a 6-7 min ...mám ich tretí deň mäkkučké a v krabici bez čohokoľvek 😊
@maminuska33 ja peciem na 160stupnov 6 minut a su makke, nestvrdnu.. ide o to piect kratko a zasa aj cesto musi mat aspon 3mm, netreba valkat na prilis tenko
@maminuska33 daj do dózy (najlepšie plechovky) a prihoď jabĺčko nakrájané…zaručene hneď zmäkknú 🙂
Stvrdli preto, že si ich dlho piekla
Daj do dobre uzavretej dozy s rozkrojeným jablkom, mali by zmäknúť