Ahojte máte nejaký zaručený recept na naozaj mäkké medovníčky ? Ďakujem 🙂
Tak ako píše @aeruginosa , nezáleží moc od receptu, ale od dĺžky pečenia. Ja som piekla minulý rok prvý krát medovníky a boli výborné, mäkké vydržali celé sviatky.
Robila som podľa tohto receptu
620 g hladkej múky 00 špeciál alebo špaldová múka hladká
200 g práškového cukru
150 g rastlinného tuku (hera) alebo maslo
3 vajcia M
175 g medu
2 - 4 polievkové lyžice perníkového korenia (voliteľné škorica, kakao)
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Zmiešať sypké suroviny, pridať roztopené maslo, med, vajíčka, vymiešať. Dať do chladu na minimálne 12h. Piecť cca 5- 6 min na 180 stupňoch.
Ahoj… pokial viem, tak aby boli makke, tak je dolezite v akej hrubke ich vykrojis a ako dlho ich pecies, nezavisi to od receptu… Ja vyvalkam cesto na cca 4-5mm a peciem na 200 stupnov 5 minut a su makkucke az kym sa nezjedia.🙂