Medovníčky bez kypriaceho prášku

7. dec 2022

Nasla som takýto recept na medovnicky, je od nejakej medovničkárky. Je normálne, že tam nejde kypriaci prasok ? Narastu potom tie medovníky? A popierať ich vajcom pred alebo po upečení? Lebo v tomto recepte to nikde nepíše, ale v iných som našla, že sa potieraju rozslahanym vajcom. Niekde ale píšu pred pečením, niekde po vytiahnutí z rúry. Ako je tk teda správne?

klarissa25
7. dec 2022

Ide tam sóda bikarnona

saxana000
7. dec 2022

Vkladam do rury suche a potieram ked sa trosku zatiahnu a este na 3 minuty dam piect.
A s tym kypriacim opatrne pol lyzicky sody bicarbony na pol kila bohato staci.

bessie12
7. dec 2022

Narastu, lebo ide tam sóda bikarbona namiesto prášku do pečiva

selest
7. dec 2022

Soda je miesto prasku. Ja tiez nikdy nepotieram, ale ked chces kludne mozes skusit ake sa ti viac pacia..

viestta
7. dec 2022

soda bikarbona zreaguje s medom, ktory je ma mierne kyslu reakciu a medovnicky nakypi

autor
7. dec 2022

Ďakujem za odpovede. Rozmýšľam piecť z dvoch dávok, čiže z kila múky, 250g medu atď. Ci myslíte, že to bude veľa? Chcem porozdavat aj po rodine

11mirka22
7. dec 2022

Robila som presne tieto, sú veľmi chutné a hneď mäkké. Poutierala som po upečení. Môžeš z dvoch dávok spraviť, ak chceš rozdávať.

autor
7. dec 2022

@11mirka22 ďakujem pekne

autor
7. dec 2022

Ešte jedna otázka.. v recepte píše, že mám cesto nechať odstáť pri izbovej teplote minimálne do druhého dňa.. ale ved sú v tom vajcia. To sa nepokazí?

bessie12
7. dec 2022

ja davam odlezat do chladnicky a cca hodinu pred pecenim vyberiem

autor
7. dec 2022

@bessie12 dakujem