Nasla som takýto recept na medovnicky, je od nejakej medovničkárky. Je normálne, že tam nejde kypriaci prasok ? Narastu potom tie medovníky? A popierať ich vajcom pred alebo po upečení? Lebo v tomto recepte to nikde nepíše, ale v iných som našla, že sa potieraju rozslahanym vajcom. Niekde ale píšu pred pečením, niekde po vytiahnutí z rúry. Ako je tk teda správne?
Vkladam do rury suche a potieram ked sa trosku zatiahnu a este na 3 minuty dam piect.
A s tym kypriacim opatrne pol lyzicky sody bicarbony na pol kila bohato staci.
Narastu, lebo ide tam sóda bikarbona namiesto prášku do pečiva
Soda je miesto prasku. Ja tiez nikdy nepotieram, ale ked chces kludne mozes skusit ake sa ti viac pacia..
soda bikarbona zreaguje s medom, ktory je ma mierne kyslu reakciu a medovnicky nakypi
Ďakujem za odpovede. Rozmýšľam piecť z dvoch dávok, čiže z kila múky, 250g medu atď. Ci myslíte, že to bude veľa? Chcem porozdavat aj po rodine
Robila som presne tieto, sú veľmi chutné a hneď mäkké. Poutierala som po upečení. Môžeš z dvoch dávok spraviť, ak chceš rozdávať.
@11mirka22 ďakujem pekne
Ešte jedna otázka.. v recepte píše, že mám cesto nechať odstáť pri izbovej teplote minimálne do druhého dňa.. ale ved sú v tom vajcia. To sa nepokazí?
ja davam odlezat do chladnicky a cca hodinu pred pecenim vyberiem
@bessie12 dakujem
Ide tam sóda bikarnona