Medovicový med

6. jan 2025

Ahojte mate skusenosti z Medovicovym medom u deti?

luliu
6. jan 2025

Aku skúsenosť myslíš.... Medovicovy med je kvalitný typ medu rovnako ako kvetove medy

marianarem
6. jan 2025

Ano, mojmu parkrat pomohol s kaslom.

katie253
6. jan 2025

Ten iba jednu čajovú lyžičku denne u dospelého, u detí by som len kávovú dala

luliu
6. jan 2025

@katie253 a z akého dôvodu len lyžičku denne a ešte u dospelého?

autor
6. jan 2025

@marianarem presne nato som myslela, vraj je dobrý na kasel a imunitu aj pri chorobe tak preto som chcela vedieť ako je to u deti...a koľko ste dávali dieťaťu pri kašli?

marianarem
6. jan 2025

Tak dajme tomu za lyzicu do misky viackrat denne. Raz som bola sokovana, ze hned po prvej davke kasel ustal. Nezaberie to zle vzdy, ale niekedy ano. Casto to kombinujem aj s cibulou - vytlacim z nej stavu a doplnim medom na sirup.

lilke
6. jan 2025

Tiež mám info od včelára, že medovicovy iba veľmi striedmo, nie ako iné medy. Dôvod si už nepamätám, bolo mi to ale vysvetlené.

stankadu
6. jan 2025

Medovicovy med by nemal obsahovať peľ, ak tak len veľmi málo. Preto je vhodnejší, ak má niekto alergiu. Kvetové medy obsahujú peľ z kvetov. Muž je včelár a nič o tom, že sa ho vela nesmie, nič nepočul. Že iba to, že pre niekoho môže byť ťažší na žalúdok, ale ja tam teda okrem chuti iné nevidím. Treba vyskúšať.

katie253
Včera o 11:52

Tiež mám info od včelára, že je veľmi silný a nemá sa konzumovať ako normálny med. Je to ako keby liek.

luliu
Včera o 12:06

@katie253 veľmi silný v čom? Je to med, len z iného zdroja. Nie je to liek a nie je problém ho konzumovať ako klasický kvetovy med

margotka17
Včera o 14:59

Je to najkvalitnejší med a môžu ho jesť aj alergici. Má veľmi dobrú chuť, máme doma svoje včielky v záhrade, viem o čom píšem.🐝🐝🐝

margotka17
Včera o 15:00

@marianarem cibuľu treba nasekat a zaliať medom, musí postáť cca hodinku, aby pustila cibuľa stavu.

marianarem
Včera o 15:33

@margotka17 No ja ju postruham najemno a rovno tu stavu z toho vytlacim, je to rychlejsie a rovnako ucinne.