ahojte, viete mi poradiť recept na šišky z misky rýchlokysky? mám ju ale ešte som ju nevyskúšala
Ahojte, no ja som to vtedy vysk´´ušala, ale nevykyslo, nepodarili sa 😠
Niekedy zavisi od drozdia,ja davam cerstve na pol kila polohrubej muky davam pol kocky drozdia,sol nesmie prist do styku s drozdim.Ked ich povykrajujete,nechajte ich 15min podkysnut na doske a az potom ich vyprazajte v dostatocnom mnozstve oleja.Ja dnes budem robit buchty pecene v rure,cesto v miske kyske.Ak nebudete daco vediet,poradim,napiste. 🙂
Ano dam tam vsetky ingrediencie naraz,najprv urobim kvasok z deci tepleho mlieka,ml.cukru,a drozdia,pockam kym vzide a potom ho pridam k ostatnym surovinam,cca 1/2kgmuky,stipky soli,cca2/3PL cukru,asi2dlmlieka,vanilky,10dg rozpusteneho masla,alebo oleja,moze byt aj 2Pl rumu,a ja davam 2 zltka.Zakryjem a pockam,kym pukne ako som uz pisala a potom ho premiesim a vyvalkam na doske a vykrajujem.Robila som ich minulu nedelu,za hodinu som ich mala napecene,vdaka rychlokyske,ktoru velmi rada pouzivam.Teraz je v akcii,idem si objednat este jednu,vezmem si ju na chalupu.Skuste este raz,to cesto sa vam urcite podari 😉
Je to klasicke kysnute cesto,ktore si najdete tu na internete,okraje misky potriete olejom,aby sa lahsie oddelil vrchnak od misky.Ked je teplo v kuchyni vrchnak sa vyduva a po zhruba 20-25min pukne,to znamena,ze je cesto vykysnute.Ak nie je primerana teplota v kuchyni,mozte dat misku do teplej vody pre rychlejsie vykysnutie.