ahojte mate niekto niaky rychli jednoduchý recept na pečenú bravčovú krkovičku? dakujem za vase receptíky
vcelku- osoliť,poliať olejom,dať na alobal a navrch aj zbokov poprikladať hrubšie kolesá cibule a plátky cesnaku,zabaliť do alobalu,aby nič nevykúkalo,celý kus vložiť do pekáča a naliať vodu a dať piecť,čas podľa veľkosti mäsa cca 1 hod,potom vybrať,odbaliť,porezať na plátky,rozložiť na ten istý pekáč a dať na cca 15 min. dopiecť ,1x otočiť...môžeš trocha gril. korenia posypať keď už dopekáš tie pláty
receptík vyzerá super, určite vyskúšam. Možno už aj v nedeľu.
Tak toto robim zajtra 🙂
ja ju vždy zvrchu narežem, dobre posolím, pokmínujem a potriem roztlačeným cesnakom....a ešte okolo dám kopec cibule, zalejem vodou a olejom a dám piecť+k tomu zem.kaša a uhorky, výborné je to 🙂
Ja peciem v sackoch, je to rychlejsie podla mna 🙂 CIze supnem krkovicku osolenu a ocesnakovanu do sacku, hodim k tomu cibulu, niekedy aj zemiaky... vodu, zavriet a cca po 45 minutach vyberiem, odsackujem a necham trochu "dogrilovat" aby bola chrumkavejsia. Alebo ju iba nakrajam na rezne, naukladam na plech s olejom, a chvilu zakryte popeciem, potom dogrilujem. (jasne, posolit, okorenit)....
aj ja sa chystam na krkovicku v Nedelu na obed 🙂 chcela som s kapusou a knedlami 🙂
Môj manžel sa vždy oblizuje po tejto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48624
aj návšteve veľmi chutila 🙂